G4Media.ro

Un candidat republican din SUA a fost arestat pentru că ar fi…

sursa foto: Twitter/ Solomon Pena

Un candidat republican din SUA a fost arestat pentru că ar fi plătit atacuri armate asupra democraților

Un fost candidat republican la alegerile legislative din statul american New Mexico a fost arestat luni sub acuzaţia că a plătit atacuri armate asupra locuinţelor a patru democraţi, transmite AFP, citată de Agerpres.

Poliţia din Albuquerque afirmă că Solomon Pena, care nu a reuşit să obţină un mandat în Camera Reprezentanţilor, este suspectat că a plătit patru bărbaţi pentru a trage cu armele în casele unde locuiau doi comisari de comitat şi doi membri ai legislativului statului. Într-un mesaj pe Twitter, şeful poliţiei locale, Harold Medina, a precizat că Pena este acuzat şi de „conspiraţie”.

Televiziunea CBS, preluată de AFP, a relatat că Pena se află în arest după ce a fost reţinut de SWAT – forţa de intervenţie armată specială – în locuinţa sa din sud-vestul oraşului.

Atacurile cu arme de foc au avut loc între 4 decembrie şi 3 ianuarie; potrivit poliţiei, nimeni nu a fost rănit.

Una din ţinte a fost senatoarea democrată Linda Lopez. Trei din gloanţele trase asupra locuinţei acesteia au trecut prin fereastra fiicei sale de zece ani, la începutul lui ianuarie.

Gilbert Gallegos, purtător de cuvânt al poliţiei, a declarat pentru NBC News că Pena se considera victima unei fraude electorale la alegerile din noiembrie anul trecut.

Forţele de ordine au comunicat că se aşteaptă la acuzaţii şi împotriva celorlalţi suspecţi implicaţi – bărbaţii suspectaţi că ar fi primit bani pentru a participa la atacuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Și apoi se miră că pierd alegerile.

  2. Completare: asaltul SWAT a fost dat în timp ce trumpalăul, aflat în buda din fundul curții, trola forumul g4 cu comentarii anti antivacciniste și pro rusești. Gurile rele spun că acesta e sugar daddy pentru eugen, scoabă, veceteu, yoyo și restul ciurdei sovietice.

  3. Dacă e să credem propaganda americană, SUA sunt un bastion al libertății și democrației. Hai să credem… că nu e chiar așa!