G4Media.ro

Un campus integrat pentru învăţământul dual se va construi și la Sibiu…

sursa foto: Turnul Sfatului

Un campus integrat pentru învăţământul dual se va construi și la Sibiu / A fost semnat contractul de finanțare de 26 milioane euro

Contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual – PRODUAL a fost semnat, vineri, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, împreună cu rectorul Sorin Radu, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de aproape 26 milioane euro şi va fi susţinută prin Programul-pilot pentru dezvoltarea consorţiilor integrate pentru învăţământ dual, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)/Pilonul VI: Politici pentru noua generaţie/ Componenta C15: Educaţie/ Reformă.

Construcţia acestui campus are scopul de a asigura educaţia şi formarea profesională în sistem dual prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici, pentru a adapta educaţia şi formarea profesională la dinamica pieţei muncii din Sibiu şi din regiune, precizează sursa citată.

”Campusul, dimensionat pentru un număr de 250 de persoane (elevi şi studenţi care vor studia în acelaşi timp), va avea patru corpuri de clădire, fiecare cu o funcţionalitate diferită. Astfel, Corpul A va fi dedicat sălilor de curs şi laboratoarelor; Corpul B va acomoda cantina şi biblioteca; Corpul C – aula şi spaţiul multifuncţional, iar Corpul D va fi un cămin cu o capacitate de 150 de persoane. La nivelul solului se propune realizarea a patru parcări cu un total de 140 de locuri pentru automobile, o zonă cu două locuri de parcare pentru autobuze şi un spaţiu de andocare pentru biciclete. Planul prevede şi amenajarea exterioară a două terenuri de sport, unul de baschet (627 mp) şi unul de volei (360 mp)”, se arată în comunicat.

Iniţiatorul acestui proiect este Consorţiul pentru învăţământ dual PRODUAL, format din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, Primăria Municipiului Sibiu, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic „George Bariţiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Colegiul „Şcoala Naţională de Gaz” Mediaş, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaş, Continental Automotive Systems S.R.L. Sibiu, Compa SA, Ministerul Educaţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...