G4Media.ro

Un broker de petrol din Oman, care deține o companie în România,…

sursa foto: Twitter\ Ned Price

Un broker de petrol din Oman, care deține o companie în România, sancționat de SUA pentru că a sprijinit Garda Revoluționară din Iran

Departamentul de Stat al SUA a sancționat sâmbătă mai mulți membri ai unei rețele internaționale de comerț cu petrol, printre care și un broker din Oman care deține o companie în România, potrivit unui comunicat al instituției consultat de G4Media.ro.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Trezoreriei, compania din România deținută de omul de afaceri din Oman se numește Nimr International S.R.L. Societatea este deținută de Mahmood Rashid Amur al Habsi și de firma Intercloud Investment, care aparține unui cetățean german din Liban, Lilian Akkouch, conform termene.ro.

Brokerul de petrol Mahmood Rashid Amur Al Habsi este acuzat că ar fi susținut Gărzile Revoluționare din Iran, o grupare militară controlată de guvernul de la Teheran, potrivit comunicatului atribuit lui Antony Blinken, secretarul american de Stat.

Omul de afaceri a folosit mai multe companii-suveică prin care a exportat petrol iranian, în ciuda embargoului internațional.

Două dintre aceste companii sunt înregistrate în Oman și alta – în Liberia. Pe lângă acestea, brokerul are și o companie înregistrată în România.

(sursa foto: Twitter / Ned Price)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Unii spun ca pamantul este plat

  2. Pe astia cum ii sanctionam : https://www.imdb.com/title/tt1984135/ ?

  3. De aceea iubesc toti Romania, indiferent de rasa, gen, religie!

  4. S-a inchis URGENT firma individului ? S-au blocat conturile firmai si individului in Romania ? La asta astept IMEDIAT RASPUNS de la autoritatile romane – Sau suntem si noi „sat fara caaini” ?