G4Media.ro

Un bărbat din Harghita a fost atacat de urs în spatele curţii…

Sursa foto: Pixabay

Un bărbat din Harghita a fost atacat de urs în spatele curţii sale / A reușit să se salveze după ce a fost mușcat de picior / ”Acest urs trebuie să fie extras cât mai repede prin împuşcare”

Un bărbat a ajuns duminică la spital după ce a fost atacat de urs, duminică, în zona locuinţei sale, în satul Şoimuşu Mic, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, citat de Agerpres.

„Atacul s-a petrecut astăzi (duminică-n.r.), la prânz (…) Un om, în spatele curţii, a fost atacat de un urs. Ursul l-a muşcat pe picior, pe mâini, în mai multe părţi ale corpului. A reuşit, până la urmă, să se salveze şi să meargă înapoi în casă, iar acolo a leşinat. A fost dus cu salvarea la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc”, a spus Borboly într-o intervenţie live pe Facebook.

Acesta a punctat că atacul s-a produs în intravilanul localităţii şi, potrivit legislaţiei în vigoare, ursul trebuie împuşcat.

„Problema principală este că acest urs a intrat în sat şi a fost în spatele curţii, aşadar în intravilan. Şi, conform legislaţiei în vigoare, acest urs trebuie să fie extras cât mai repede prin împuşcare. Am discutat cu asociaţia de vânători care are contract cu primăria, dânşii deja merg spre acolo, ar trebui să fie întocmită această decizie a primăriei, prin care extragerea să poate să fie făcută, pentru că, dacă acest urs a intrat în comună, o să mai intre şi o să mai atace oameni”, a spus Borboly.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a mai arătat că este al doilea atac de urs din acest an, menţionând că, în pofida măsurilor luate de Ministerul Mediului, situaţia în teren nu se modifică, iar viaţa oamenilor este în continuare în pericol.

De asemenea, Borboly a criticat şi Ministerul Agriculturii, care nu a luat niciun fel de măsuri pentru prevenirea pagubelor provocate de urşi.

„Chiar şi Ministerul Agriculturii a încheiat discuţiile legate de Politica comună agrară şi niciun ban, nicio măsură nu a fost prevăzută, acolo, în capitolele discutate în privinţa prevenirii pagubelor, pregătirii gospodarilor împotriva atacurilor urşilor. În alte ţări ale Uniunii Europene, unde este o populaţie semnificativă de urşi, s-a solicitat şi s-a primit foarte mulţi bani, prin Ministerul Agriculturii, ca să pregătească, să finanţeze, să prevină, să instruiască, să informeze. Pentru că nu numai Ministerul Mediului este de resort, ci şi Ministerul Agriculturii. Deja, la noi, în România, un picior este tăiat. Aşadar, Ministerul Agriculturii nu face nimic, chiar dacă ar trebui să facă în această privinţă”, a mai precizat Borboly Csaba.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Au urșii ăștia o poftă să mănânce secui ceva de speriat! Or fi având secuii carnea mai dulce sau e doar condimentată cu chimion secuiesc?!

  2. Cand aflii ce au declarat autoritatilii incepi sa te indoiesti ca spun adevarul… in spatele curtii… 1metru…. 100…300 metri, in padure… , asociatiile de vanatoare intervin… un fel de mascati care apara civili inocenti?… Kafca, Orwell erau copii de tata…