G4Media.ro

Un bărbat de 34 de ani din Olt, întors recent din Marea…

Un bărbat de 34 de ani din Olt, întors recent din Marea Britanie, a murit de COVID. Doi contacți ai acestuia sunt infectați / Probele vor fi trimise la București pentru a vedea dacă este tulpina nouă

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-COV-2 şi care se întorsese din Marea Britanie în urmă cu mai puţin de două săptămâni, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina unde era internat în stare gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul Florin Popa, citat de Agerpres.

„Pacientul se întorsese undeva în urmă cu şapte zile din Anglia, a prezentat simptomatologie specifică de COVID, a stat vreo patru zile acasă, apoi s-a prezentat la CPU Caracal, înţeleg că starea lui s-a deteriorat de pe o zi pe alta stând acasă. În momentul când a ajuns la CPU Caracal, a fost evaluat cu test rapid care a ieşit negativ şi, totodată, cu un CT pulmonar care a pus în evidenţă leziunile specifice de COVID, cu o afectare mare, de 75%, fapt pentru care a fost redirecţionat către spitalul nostru, unde a fost confirmată (infecţia cu SARS-CoV-2 n.r.) prin test PCR”, a declarat medicul Florin Popa.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în mediul rural, a decedat pe 23 ianuarie la SJU Slatina, la trei zile de la internare.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, bărbatul de 34 de ani prezenta şi obezitate, iar cauzele decesului sunt: stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie acută, pneumonie, infecţie COVID-19.

Doi contacţi de familie ai bărbatului întors recent din Marea Britanie au fost de asemenea testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

DSP Olt a prelevat probe de la cei doi contacţi testaţi pozitiv şi le va trimite la un laborator din Bucureşti în vederea reidentificării virusului, adică a secvenţierii genomice care permite indicarea tulpinii de virus.

Citește și

Al cincilea caz de pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului: un bărbat de 69 de ani din Constanța care nu a călătorit în străinătate

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dar numai daca omul suferea de vechea tulpina. Se fac masuratori acum. Oamenii de stiinta lucreaza ca sa aflam daca putem sa rostim „Doamne miluieste”.

    • Sustii ca lui Dumnezeu ii plac tulpinile maturate, altfel nu miluieste ? Nu cred, Dumnezeu nu e de pe meleagurile astea si nu se tine de bascalie atunci cand e vorba de treburi serioase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.