G4Media.ro

Un bărbat care a vrut să treacă ilegal în Ungaria 12 migranți…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat care a vrut să treacă ilegal în Ungaria 12 migranți ilegali a fost reținut

Un bărbat din Satu Mare a fost reţinut pentru trafic de migranţi după ce a fost prins în timp ce încerca să scoată din ţară 12 cetăţeni din Pakistan şi Nepal, a informat vineri Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, citat de Agerpres.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare şi cu lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei au declanşat o amplă acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale. Ei au observat pe direcţia localităţii de frontieră Urziceni Pădure, judeţul Satu Mare, un grup de persoane care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria.

Grupul era format din 13 bărbaţi, 12 cetăţeni de origine afro-asiatică şi un cetăţean român, toţi fiind conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

„În urma investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că 11 cetăţeni cu vârste între 22 şi 43 de ani sunt din Pakistan, unul în vârstă de 44 de ani este din Nepal, iar cetăţeanul român de 52 de ani este domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. Pe timpul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că sătmăreanul avea rolul de a călăuzi migranţii pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria, la final, aceştia urmând să ajungă în Italia. De asemenea, s-a mai constatat că toţi migranţii au intrat legal în România, cinci dintre ei fiind în procedura de acordare a statutului de refugiat în România, iar restul sunt posesori ai unor vize de muncă”, precizează sursa citată.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei 12 de cetăţeni străini şi de trafic de migranţi pentru sătmărean, care a şi fost reţinut pentru 24 de ore.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. adica si el trecea ilegal. chiar daca era singur. „Un bărbat care a vrut să treacă ilegal”
    Limba romana la mamaia, redactia la stiri. „Un bărbat care a vrut s în Ungaria 12 migranți ilegali a fost reținut”?

  2. Intreb cum intra in Romania acesti imigranti ilegali prinsi la frontiera cu Ungaria. Pe domnu’ Bode nu-l deranjeaza aceasta intrebare. Sau spagile de la frontiera cu Bulgaria, Serbia si Moldova fac parte din normal ?