G4Media.ro

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe platforma de…

sursa foto: captura video

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe platforma de observare a muzeului Tate Modern din Londra

Un bărbat a murit vineri dimineaţă după ce a căzut de pe platforma de observare a muzeului Tate Modern din Londra, o atracţie extrem de apreciată de turişti, a anunţat Poliţia din capitala Regatului Unit, care a adăugat că decesul nu este considerat suspect, informează AFP conform Agerpres.

„Poliţia a fost contactată la ora locală 10:45 în legătură cu un bărbat care a căzut de pe Tate Modern. În pofida eforturilor medicilor, bărbatul a decedat, din păcate, la faţa locului”, a precizat Metropolitan Police într-un comunicat.

Decesul nu este considerat suspect, a adăugat Poliţia Metropolitană din Londra, care a deschis o anchetă pentru identificarea bărbatului.

Un grav incident similar s-a produs în august 2019, când un tânăr de 17 ani l-a împins pe un copil francez de şase ani de la etajul al zecelea al aceluiaşi muzeu londonez.

Copilul a căzut peste un acoperiş de la nivelul etajului al cincilea, situat 30 de metri mai jos. El a suferit o hemoragie cerebrală şi fracturi multiple, la coloana vertebrală, la picioare şi la braţe.

Presa britanică a relatat în vara anului trecut că starea de sănătate a copilului s-a îmbunătăţit şi că acesta foloseşte de acum scaunul cu rotile doar pentru plimbări mai lungi.

Diagnosticat cu tulburări psihiatrice, tânărul care l-a împins pe copil a fost condamnat la închisoare pe viaţă, cu o pedeapsă minimă de 15 ani în spatele gratiilor.

Tate Modern, un muzeu de artă modernă situat pe malul sudic al Tamisei, este unul dintre cele mai vizitate din lume. El a primit aproximativ 3.6 milioane de vizitatori între ianuarie şi septembrie 2023.

Reprezentanţii Tate Modern au anunţat pe reţeaua de socializare X că muzeul londonez va rămâne cel mai probabil închis pentru toată ziua de vineri din cauza acestui incident. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...