G4Media.ro

Un băiat din Statele Unite s-a ales cu 50 de caracatițe după…

Sursa foto: TikTok/Tik Toktopus

Un băiat din Statele Unite s-a ales cu 50 de caracatițe după ce familia a cumpărat un animal de companie, o caracatiță gestantă

O familie s-a trezit îngrijind 51 de caracatițe după ce au cumpărat fără să vrea una gestantă, crezând din greșeală că este mascul, scrie The Telegraph. Cal Clifford era obsedat de aceste creaturi încă de când avea doi ani, iar tatăl său dentist, Cameron, a consimțit în cele din urmă.

Domnul Clifford, un dentist de 36 de ani din Oklahoma, a cumpărat un acvariu de 60 de litri ca parte a unei surprize pentru a noua aniversare a lui Cal. Apoi a cumpărat o caracatiță californiană cu două puncte de la un acvariu local.

Aceasta a venit prin poștă înotând în interiorul unei pungi cu apă, iar Terrance a devenit un membru al familiei.

Inițial, soții Clifford au crezut că Terrance este un mascul. În câteva săptămâni, au descoperit că s-au înșelat.

Acvariul din dormitorul lui Cal din Edmund, Oklahoma, era plin cu zeci de ouă. Domnul Clifford presupusese că ouăle nu erau fertilizate, dar Terrance s-a împerecheat înainte de a fi prins de un scafandru.

Când domnul Clifford a luat unul, a ieșit o pată și a început să înoate în jurul acvariului.

„Pur și simplu am strigat numele soției mele”, a declarat Clifford, în vârstă de 36 de ani, pentru The Washington Post. „Așa a început tot stresul, pentru că acum simțeam această responsabilitate imensă de a avea grijă de acești pui”.

Bebelușul numărul unu a fost numit Pearl. Apoi au venit Seaoncé, Jay Sea, Swim Shady, Squid Cudi, Bill Nye the Octopi și Champ.

Publicitate electorală

În câteva săptămâni, soții Clifford aveau grijă de 51 de creaturi. Familia Clifford a scăpat ușor. O caracatiță uriașă din Pacific poate produce peste 50.000 de ouă, potrivit biologului Jim Cosgrove.

Dar îngrijirea uriașei s-a dovedit a fi destul de costisitoare. Hrănirea lor nu a fost deloc ieftină, familia cheltuind câteva mii de dolari pentru melci, scoici și crabi.

De asemenea, familia Clifford a trebuit să achite nota de plată pentru remedierea daunelor provocate de apă și pentru un mic incendiu.

„Nu vă luați o caracatiță ca animal de companie decât dacă sunteți gata să vă pierdeți somnul și să pierdeți în același timp fondul pentru colegiul copiilor dumneavoastră”, a declarat domnul Clifford pentru USA Today.

Povestea lui Terrance și a copiilor săi a devenit virală, videoclipurile TikTok ale domnului Clifford fiind vizionate de 400.000 de persoane.

„Este ceva de care cred că mulți oameni au nevoie pentru că sunt atât de multe vești proaste în lume”, a adăugat dl Cifford.

„Să ai o caracatiță este greu. Este laborios și costisitor. Este umedă. Este toate cele de mai sus. Așa că nu ar trebui să o faci dacă nu ești pregătit să mergi până la capăt.”

Domnul Clifford a apelat la ajutorul lui Tim Tytle, un radiolog pensionar în vârstă de 80 de ani – a cărui menajerie proprie include două caracatițe, alături de geckos, cai de mare și șopârle veninoase.

Unii dintre puii de caracatiță au murit în timp ce erau duși acasă la domnul Tytle.

Cei 23 de pui rămași trăiesc în lux, fiecare are propriul recipient de plastic și este hrănit cu creveți mysid vii, importați special de pe coasta de est a SUA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...