G4Media.ro

Un băiat afgan de cinci ani, evacuat recent din Kabul într-o tabără…

Un băiat afgan de cinci ani, evacuat recent din Kabul într-o tabără de refugiați din Polonia, a murit după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare

Un băiețel afgan de cinci ani evacuat din Kabul, care s-a îmbolnăvit grav după ce a mâncat ciuperci sălbatice otrăvitoare la centrul său pentru migranți din Polonia, a murit, a transmis joi purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez al Sănătății, Wojciech Andrusiewicz.

Fratele său în vârstă de șase ani, care a avut un transplant de ficat miercuri, a prezentat semne de leziuni grave la nivelul creierului în ultimele 24 de ore, iar starea sa de sănătate nu este deloc bună, a declarat purtătorul de cuvânt într-o conferință de presă.

Băiatul de cinci ani a suferit leziuni ireversibile la nivelul creierului și nu a putut beneficia de transplant. Frații au fost duși la un spital pentru copii din Varșovia într-o stare critică, după ce au mâncat din greșeală ciupercile otrăvitoare săptămâna trecută în timp ce se aflau într-un centru de migranți dintr-o zonă împădurită din afara Varșoviei.

„Din păcate, nu am putut să-i ajutăm pe ambii băieți”, a spus directorul spitalului, dr. Marek Migdal.

O tânără afgană de 17 ani, care a mâncat și ea ciuperci otrăvitoare la centru, și-a revenit și a fost externată din spital.

Polonia are 12.000 de specii de ciuperci și peste 250 sunt otrăvitoare, dintre care unele pot fi letale. Frații făceau parte dintr-o familie evacuată din Kabul de către armata poloneză.

Polonia a evacuat peste 1.000 de afgani care lucraseră cu forțele NATO în țară.

Angajații centrelor pentru migranți au fost instruiți să avertizeze toți străinii să nu mănânce ciuperci sălbatice. Colectarea ciupercilor sălbatice în toamnă este foarte populară în Polonia și în fiecare an unii polonezi sunt spitalizați după ce au mâncat soiuri otrăvitoare.

Sursa foto: Unsplash/ Florian van Duyn

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter