G4Media.ro

Un avion militar aduce în această noapte 100.000 de combinezoane de protecție…

Un avion militar aduce în această noapte 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud/ Costurile zborului sunt suportate de Statele Unite.

Circa 100.000 de combinezoane de protecție pentru personalul medical vor ajunge în țară cu un zbor efectuat de un avion militar al Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de la baza aeriană Papa din Ungaria. Costurile cursei efectuate cu o aeronavă C-17 Globemaster III sunt acoperite de guvernul american.

”Echipamentele, constând în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră”, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Este cel de-al treilea zbor efectuat la cererea MApN de la baza din Ungaria, care este utilizate în comune de mai multe țări membre ale NATO pentru efectuare de misiuni de urgență.

”Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren”, a precizat MApN.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Unității Multinaționale de Transport Strategic, care cuprinde, în prezent, alături de țara noastră, alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria, și două state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda și Suedia.

Citește și: O aeronavă NATO a adus în România al doilea transport de echipamente medicale din Coreea de Sud

Foto: Aeronavă C-17 Globemaster III/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. 100.000 combinezoane pt 70.000 cadre medicale.

  De ce nu se produc in RO?

  • Păi cu astea produse în România, se infecteaza cu corona…

  • @Alex
   Iubitorii globalizarii facute pentru imbogatirea bogatilor si in ciuda lipsirii de locuri de munca a compatriotilor ti-ar putea raspunde.
   Si agitatorii cu incalzirea globala, aia cu „sa reducem poluarea din UE si s-o facem in China”, ar avea un raspuns.
   Dar cred ca stim cu toii raspunsurile 🙂

  • Combinezoanele sunt penru cei din linia intai
   Nu toate cadrele medicale lupta cu covidul, majoritatea se flutura prin cabinetele spitalelor de linia a treia, unele stau cu degetul in nas, asteptand vremuri de spaguire.

  • Monicancu parere de rau nu cred ca mai exista linia intai sau a doua. Sunt asa de multi infectati incat este o chestiune de timp pana ce tot personalul medical va fi depistat pozitiv.

 2. Daca n-ar fi doctorii niste fumatori inraiti, in mare parte, poate nu i-ar fi afectat acest virus atat de mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.