G4Media.ro

Un avion de vânătoare MIG-21 s-a prăbușit în Croația, cei doi piloți…

Sursa foto: index.hr

Un avion de vânătoare MIG-21 s-a prăbușit în Croația, cei doi piloți s-au catapultat și au supraviețuit / Incidentul a avut loc în timpul unui exercițiu militar

Un avion MIG-21 cu două locuri s-a prăbușit marți, în timpul unui exercițiu militar, într-o zonă forestieră nelocuită din apropiere de localitatea Slatina, din nord-estul Croației, dar ambii piloți au fost salvați, a anunțat Ministerul croat al Apărării, citat de Reuters.

Piloții au reușit să se catapulteze cu succes din avion și au aterizat în siguranță, a precizat ministerul, adăugând că aceștia se află într-o stare stabilă, nu au răni care să le pună viața în pericol și vor fi examinați la spital.

Două elicoptere ale armatei, poliția militară și drone au fost desfășurate pentru a-i căuta pe piloți, asistați de ofițeri de protecție civilă și pompieri. Premierul Andrej Plenkovic a declarat reporterilor că prăbușirea a fost probabil cauzată de o problemă tehnică.

Acesta a fost al treilea accident al unui avion militar în Croația din 2020, când patru piloți au fost uciși în două accidente separate.

Croaţia, un stat membru UE şi NATO, a cumpărat anul trecut 12 avioane de tip Rafale la mâna a doua, de producţie franceză, pentru a-şi înlocui MiG-urile depăşite, scrie AFP.

Primele avioane de tip Rafale urmează să ajungă în Croaţia în 2024.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Rad fraierii de Romania, dar si altii mai opereaza Mig 21. Si ce sa vezi, si croatii tot avioane sh cumpara.

  2. mai sunt multe miguri nepicate in lumea asta?