G4Media.ro

Un autoturism rar, găsit într-un container în Portul Constanța / Un model…

Sursa foto: Poliția de frontieră

Un autoturism rar, găsit într-un container în Portul Constanța / Un model Fisker Karma Ecosport a fost trecut în acte cu valoarea de 10 mii de euro

Un autoturism electric Fisker Karma Ecosport, model 2013, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră constănțeni, după ce în acte valoarea acestuia era estimată la 10 mii de euro.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud efectuează cercetări sub aspectul prezentării de acte nereale la autoritatea vamală, faţă de un cetăţean român care intenţiona să introducă in ţară, prin Portul Constanţa, un autoturism de lux pentru care există suspiciuni ca este subevaluat”, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Autoturismul a fost găsit joi, în urma unui control al unui container sosit din Emiratele Arabe Unite.

Sursa foto: Poliția de frontieră

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil, anunță Poliția de Frontieră.

Au început cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamală.

Conform site-urilor de profil europene, un astfel de model este scos la vânzare, de regulă, la prețuri ce pleacă de la 40 de mii de euro și pot ajunge la 70 de mii de euro, în funcție de dotări și numărul de kilometri parcurși.

Lansat în producţie în 2011, modelul Fisker Karma nu s-a produs în foarte multe exemplare, fabricându-se doar 2.450 de exemplare. Cauza: furnizorul de baterii al producătorului auto a dat faliment, iar producția a fost oprită, informează piataauto.md.

Din acest motiv, al rarității, aceste modele sunt extrem de căutate pe piață. În plus, Karma a fost printre primele ”supercar”-uri de lux cu sistem de propulsie plug-in hybrid, iar caracteristicile tehnice ale acestuia au fost foarte bune, chiar și dacă sunt comparate cu cele de astăzi.

Fisker Karma este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată de pe puntea spate, dar mai are şi un motor termic de 2.0 litri, pe benzină, amplasat sub capotă.

Cu bateriile încărcate şi rezervorul de combustibil plin, supercar-ul poate parcurge până la 480 km circulând cu cel mult 200 km/h.

Cele două motoare electrice ce pun în mişcare puntea spate oferă în tandem 408 CP la care se mai adaugă motorul pe benzină cu 260 CP.

Sursa foto: Poliția de frontieră

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. „Fisker Karma este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată de pe puntea spate,…”

  ” Cele două motoare termice ce pun în mişcare puntea spate oferă în tandem 408 CP la care se mai adaugă motorul pe benzină cu 260 CP”

  • jurnalism la cele mai inalte cote… il asteptam pe domnul pantozi , pentru infierarea saptamala a nevaccinatilor , ca mai apoi sa putem pleca linistiti in weekend

  • @abc: cum ai ajuns tu in 2 cuvinte de la masini electrice la vaccinati. Se citeste disperarea pe chipul vostru, sosoaca este bagata in anonimat de televiziuni.

 2. Fara suparare, dar asta nu este un articol demn de jurnalisti. Daca nu va pricepeti la domeniul auto, lasati pe altii.

  „Cele două motoare termice ce pun în mişcare puntea spate oferă în tandem 408 CP la care se mai adaugă motorul pe benzină cu 260 CP” – deci in total are 3 motoare termice?

  • jurnalistul habar nu are ca motor termic inseamna morot cu combustie sau detonatie, adica otto sau diesel…

 3. Trebuie cercetat cazul cu asprime si masina confiscata, clar, domnu’ sef de la vama crede ca i-ar sta bine in galben.

 4. Nu valorează nici 50 de lei. Ce mașină e aia, în portbagajul căreia nu poți să bagi nici măcar un sac de cucuruz? Mai bine dau banii ăștia la Taxi.