G4Media.ro

Un atentator sinucigaş a ucis cel puţin cinci persoane după ce a…

sursa foto: Captură video

Un atentator sinucigaş a ucis cel puţin cinci persoane după ce a detonat o bombă în estul Congo

Un atentator sinucigaş a ucis cel puţin cinci persoane după ce a detonat o bombă sâmbătă la Beni, în estul Republicii Democrate Congo (RDC), informează AFP.

„Atentatorul sinucigaş, împiedicat de gărzile de securitate să pătrundă într-un local aglomerat, a declanşat bomba la intrare. Bilanţul încă provizoriu indică şase morţi, inclusiv atentatorul şi 13 răniţi internaţi la spitalele din zonă”, a informat generalul de brigadă Sylvain Ekenge, purtătorul de cuvânt al guvernatorului militar din Nord-Kivu.

La Beni armatele congoleză şi ugandeză vânează rebeli aparţinând grupării islamiste rebele Forţele Democratice Aliate (ADF).

La câteva minute după explozie, un corespondent AFP a văzut trei resturile a trei cadavre. O sursă din cadrul primăriei din Beni a declarat pentru AFP că printre persoanele ucise se numără doi copii.

Bomba a explodat în incinta restaurantului ‘In Box’, situat în centrul oraşului Beni, unde peste treizeci de persoane sărbătoreau Crăciunul, conform informaţiilor furnizate de doi martori intervievaţi de AFP.

Pe 27 iunie, explozia unei bombe artizanale într-o biserică catolică a rănit două femei. În aceeaşi zi, o persoană care avea asupra sa o bombă a fost ucis în explozia dispozitivului său în apropierea unui bar, nu departe de o moschee. Cu o zi înainte, un alt dispozitiv explodase, nu departe de o benzinărie, fără a provoca pagube.

Autorităţile din Beni îi acuză pe rebelii ADF că sunt responsabili pentru aceste atacuri.

Nord-Kivu şi Ituri sunt în stare de asediu de la începutul lunii mai, o măsură excepţională care a conferit puteri depline armatei. Aceasta nu a reuşit însă până acum să pună capăt abuzurilor comise de grupările armate.

În aceste două provincii din RDC, armatele congoleze şi ugandeză desfăşoară operaţiuni militare comune din 30 noiembrie împotriva poziţiilor rebelilor grupării ugandeze ADF.

ADF este acuzat şi de Kampala că este responsabil pentru recentele atacuri comise pe teritoriul Ugandei, revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic, care prezintă această grupare drept aripa sa din Africa Centrală.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...