G4Media.ro

Un atelier de croitorie din județul Vaslui înfiinţat pentru crearea de costume…

Un atelier de croitorie din județul Vaslui înfiinţat pentru crearea de costume populare va confecţiona măşti de protecţie

Un atelier de croitorie înfiinţat cu fonduri europene în comuna Zorleni, județul Vaslui, cu scopul de a crea costume populare româneşti va confecţiona, în această perioadă, măşti de protecţie, a anunţat primarul localităţii, Paula Hultoană, citat de Agerpres.

Atelierul a fost înfiinţat cu fonduri europene, scopul proiectului fiind acela de păstrare a tradiţiilor populare în comuna Zorleni.

„Vă informam la sfârşitul anului trecut despre proiectul nostru finanţat cu fonduri europene prin intermediul căruia s-au achiziţionat utilaje şi echipamente specifice pentru dotarea unui atelier de croitorie cu scopul de a crea costume populare în vederea păstrării tradiţiilor populare în comuna Zorleni. Conjunctura actuală dominată de răspândirea cu rapiditate a noului coronavirus la nivel internaţional şi, implicit, la nivel naţional, ne-a redirecţionat din activităţile noastre şi în atelier am experimentat, croit şi cusut primele măşti de protecţie care pot fi folosite de persoane pentru a se proteja de virusul ucigaş. Semenii noştri au nevoie de ajutorul nostru acum, mâine poate fi prea târziu”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Paula Hultoană.

Primarul a participat personal la confecţionarea primelor măşti de protecţie.

Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Este binevenita idea.

  2. Vaslui e fruntea?
    La măsti?
    S-au lasat de băută?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.