G4Media.ro

Un arhitect ieşean îmbină tradiţia cu tehnologiile digitale: ii create de algoritmi…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Un arhitect ieşean îmbină tradiţia cu tehnologiile digitale: ii create de algoritmi şi imprimante 3D / ”La țesături, e un nou început cu imprimarea 3D”

Vlad Țenu, arhitect ieșean stabilit la Londra, expune la Palatul Culturii din Iași creații vestimentare realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, anunță Ziarul de Iași. Expoziția “Heritage Re:Coded 2.0” este inclusă în cadrul festivalului Romanian Creative Week, și prezintă îmbinarea tradiției cu inovația.

Hainele create de Țenu împreună cu designerul Lana Dumitru au elemente inspirație din portul popular românesc, însă reinterpretate și realizate cu ajutorul imprimării 3D pe material textil. “La țesături, e un nou început cu imprimarea 3D, pentru că tot ce înseamnă motiv sau broderie este deschis digitalului. Și fidelitatea cu care printează aceste mașini, și rigiditatea lor în combinație cu textilul, deschide o serie de oportunități”, spune Țenu.

Țenu, care este și sculptor, consideră hainele ca pe niște obiecte de artă, rezultatul unei abordări multidisciplinare. Alături de partenera sa de creație, Lana Dumitru, Țenu vizează creativitatea artistică și utilizarea inovației.

“Foræva se bazează pe multidisciplinaritate și pe creare. De aici pornește totul. Eu sunt arhitect ca formație și m-am extins în zona algoritmilor, în zona digitală, în zona de modelare 3D”, explică Țenu.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...