G4Media.ro

Un alt protestatar a fost executat în Iran, în public/ Majidreza Rahnavard…

sursa foto: Twitter

Un alt protestatar a fost executat în Iran, în public/ Majidreza Rahnavard nu a avut avocat și a fost torturat înainte de a fi ucis (JPost)

Iranul a executat un alt protestatar, pe Majidreza Rahnavard, după ce acesta a fost torturat, transmite jpost.com.

Rahnavard nu ar fi avut acces la un avocat și s-a prezentat la tribunal cu răni.

Majidreza Rahnavard a fost executat de către oficialii iranieni luni dimineața devreme, după ce a fost condamnat la moarte pentru că ar fi atacat forțele de securitate din Mashhad, potrivit presei de stat iraniene.

Activiștii opoziției iraniene au declarat că Rahnavard a fost condamnat în cadrul unui proces simulat. Rahnavard fusese condamnat la moarte sub acuzația că ar fi înjunghiat și ucis doi membri ai forțelor de securitate iraniene și ar fi rănit alți patru, în contextul protestelor care au cuprins țara în ultimele luni.

Presa de stat iraniană a susținut că Rahnavard a recunoscut acuzațiile, deși mulți prizonieri politici au fost forțați de oficialii iranieni să filmeze mărturisiri înscenate sub presiune. Rahnavard nu ar fi avut acces la un avocat și ar fi fost torturat, prezentându-se la tribunal cu răni, potrivit unor surse din opoziție.

Rahnavard a fost spânzurat în public în Mashhad, luni dimineață.

Activistul iranian Masih Alinejad și-a exprimat indignarea față de această execuție, scriind pe Twitter:

 • „Regimul iranian dă cu degetul opiniei mondiale și organizează o execuție publică a unui al doilea protestatar în orașul Mashhad. Crima lui #MajidrezaRahnavard a fost să protesteze împotriva uciderii lui #MahsaAmini. Metoda regimului privind gestionarea protestelor este execuția. UE își recheamă ambasadorii”.

Execuția vine la doar câteva zile după ce a fost executat primul protestatar

Execuția vine la doar câteva zile după ce protestatarul iranian Mohsen Shekari a fost executat de oficialii iranieni, primul protestatar din recentul val de proteste executat de Republica Islamică.

Cel puțin alte 10 persoane au fost condamnate la moarte pe fondul protestelor care se desfășoară în Iran, potrivit Centrului pentru Drepturile Omului din Iran. Mulți alții se confruntă cu acuzații care ar putea atrage pedeapsa cu moartea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Halal civilizatie. O sa se execute unii pe altii pana va mai ramanea unul singur care sa se sinucida si cu asta basta…

  • Sunt necivilizați, asa este, dar sa nu uitam ca si in multe state americane se practica încă pedeapsa cu moartea.

  • @vct
   Ai dreptate, dar la americani ai parte de un proces drept și nu te condamnă nimeni la moarte pentru protest,nu ca la sălbatici din Iran, Rusia, Korea de Nord , etc., unde îți fabrica dosare și sentințe fără să ai dreptul să te aperi corect.

  • @Haralambie: Procesele in SUA sunt in mare parte corecte, dar mai scapă si erori judiciare descoperite după execuție. Pedeapsa cu moartea este o barbarie.
   Iranianul asta nu a avut parte de nici un proces.

  • Comparația cu SUA e deplasata. Da, pedeapsa capitala e o barbarie, insa in SUA inculpatul are parte de un proces si chiar daca este condamnat sentinta nu este pusa imediat in aplicare, uneori asteptandu-se chiar ani de zile, fix pentru cazurile in care sunt erori judiciare, pentru ca niciodata nu poti sa ai o certitudine de 100%. Dar da, pedeapsa capitala e o barbarie in fond.

  • baieti!, dar ala ce e condamnat la moarte, corect si just, nu e barbar?

 2. Sălbăticie! Societate organizată după model tribal…

 3. Axa Iran-Rusia-China e axa sălbăticiei.

  • Axa …. Rusia,China,Correa de Nord,Iran 👹🇷🇺💣💣💣💣🗽

 4. Religia pacii!

 5. si cand or pune mana iranienii pă ,,elitele,, teocratiei…ceausescu scrie pă ei…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️