G4Media.ro

Un alt politician important al opoziției din Rusia, susținător al lui Navalnîi,…

Captura video

Un alt politician important al opoziției din Rusia, susținător al lui Navalnîi, a fost arestat

Un tribunal l-a suspendat luni pe Ilia Iaşin, un politician de opoziţie din Moscova, înaintea noilor proteste împotriva arestării liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, informează dpa, citată de Agerpres.

Politicianul a fost condamnat la zece zile de detenţie pentru că nu a respectat ordinul de duminică al poliţiei la protestele neautorizate împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi a arestării lui Navalnîi, a informat avocatul său.

Iaşin îl sprijină pe Navalnîi, care urmează să compară marţi în faţa judecătorilor. El este vizat de mai multe proceduri judiciare, pe care le consideră motivate politic. Potrivit avocatei sale, opozantul riscă ”în jur de doi ani şi jumătate” de închisoare cu executare pentru încălcarea condiţiilor unei condamnări la trei ani şi jumătate de detenţie cu suspendare din 2014. Echipa lui Navalnîi a îndemnat populaţia să vină să protesteze în faţa tribunalului pentru a-l sprijini.

Purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmiş, a fost condamnată luni la arest la domiciliu până pe 23 martie, după ce a fost reţinută câteva zile într-un alt proces. Printre restricţiile impuse în perioada arestului la domiciliu se numără şi interzicerea comunicării prin internet.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De ce atâta agitație? Credea cineva că Rusia e un stat democrat, unde ești liber să ieși la demonstrații și să spui ce vrei despre conducere?

  2. tov putin se crede noul stalin 🙂 😛 din păcate, doar oligarhia rusă poate să scape de tov putin & co 🙂