G4Media.ro

UMF Cluj i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru Florian…

Florian Bodog. Foto: MS.ro

UMF Cluj i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru Florian Bodog, deși acestuia i-a fost retras titlul de doctor din cauza plagiatului

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca a confirmat, pentru Europa FM, că i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, deși acestuia i-a fost retras titlul de doctor din cauza plagiatului.

Inițial, rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, a negat informația publicată de site-ul de știri Edupedu, spunând că nu există, în acest moment, un contract cu profesorul Florian Bodog și etichetând drept fake news articolele apărute în presă.

Rectorul a adăugat că nu ar avea nicio problemă cu această colaborare, pentru că lui Florian Bodog i-a fost retras doar unul dintre cele două doctorate, cel în medicină fiind în continuare valabil.

Confruntat cu aspectul moral al situației, rectorul UMF, Anca Buzoianu, s-a justificat spunând că e criză de cadre didactice. Ea a confirmat, implicit, oferta făcută lui Florian Bodog. A adăugat, însă, că va reevalua situația: „Probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici.”

„Până acum, știți cum e și cu doctoratul ăsta, că și eu m-am interesat: are două doctorate. Și doctoratul retras e cel în economie nu în medicină. În același timp, universitatea mea, în acest moment nu are profesor la chirurgie plastică. E o chestie de utilitate, ca să zic așa. Nu avem, nu avem nici conferențiar, nici profesor. Datorită situației pe care ați menționat-o, probabil că nu o să-i mai oferim (n.red. contract) deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici”, a spus Anca Buzoianu la Europa FM.

Teza de doctorat realizată de Florian Bodog a fost analizată de jurnalista Emilia Șercan în 2017. În urma verificării a reieșit că 147 din cele 232 de pagini ale lucrării au fost plagiate.

Sesizat cu această situație, CNATDCU a făcut verificări și, în 2019, a confirmat plagiatul, retrăgând titlul de doctor în management medical obținut de Florian Bodog în  2008.

 Foto: MS.ro/Florian Bodog.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Mi se pare normal. Dacă Slugărel e încă rector la Iași, de ce ar fi Clujul mai presus de mocirlă?

  • Este explicabil.
   Probabil, si ei au plagiat diverse teze si lucrari publicate , dar nu i-a cercetat nimeni, inca…
   Corb la corb nu scoate ochii.

 2. Avem foarte multi romani care au studiat la facultăți de top din străinătate dar nu -i solicita nimeni.Toti ciocoii si profitorii de politicieni sunt chemați sa predea la universități.

 3. Pai daca era bun omul, ce sa zici? Si tinerii cu titluri pe bune fac foamea. Vai de capul nostru!

  • Dar ei au furat munca altora ca Bodog? Cică de ce e învățământul praf când hoții fac educație la catedre universitare și mai dau indicații politice la tv fără nicio jenă

 4. Dacă UBB a „plecat” steagul în fața mizeriei morale,nu mai e nimic de așteptat.

 5. Universitatea de medicina și UBB sunt entități total diferite. O seară frumoasă.

 6. Ce pretentii poti sa ai …. cluji ….

 7. felicitari ptr verticalitate. tineti-o tot asa. de aceea pleaca 250 mii romani pe an…

 8. medicii sunt eroi si unii sunt „eroi”

 9. „Ca la noi la nimeni”. Proverb popular românesc. Așa proverbe, așa popor.