G4Media.ro

Ultimatum pentru activiştii pro-palestinieni de la o universitate din Berlin, să părăsească…

Captura X, Ultima Generatie

Ultimatum pentru activiştii pro-palestinieni de la o universitate din Berlin, să părăsească spațiile pe care le-au ocupat

Preşedinta Universităţii Humboldt din Berlin, Julia von Blumenthal, a anunţat după discuţii cu studenţii, miercuri seara, că activiştii propalestinieni care ocupau de câteva ore mai multe încăperi ale instituţiei pot rămâne acolo doar până joi seara, transmite dpa, preluată de Agerpres.

„Ne aşteptăm ca ocupanţii să părăsească paşnic clădirea” până la ora locală 18:00 (16:00 GMT), a spus Von Blumenthal.

Mai înainte, în cursul după-amiezii, se va organiza o dezbatere la care sunt aşteptaţi activişti, consiliul de administraţie al universităţii şi mai mulţi profesori.

Poliţia şi un fotoreporter al agenţiei dpa au estimat la circa 50 numărul de susţinători ai palestinienilor şi protestatari antiisraelieni care au ocupat miercuri mai multe încăperi ale Institutului de Ştiinţe Sociale din cadrul universităţii. Alţi 250-300 de tineri manifestau în stradă, în apropiere.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că forţele de ordine se consultă îndeaproape cu universitatea, iar o purtătoare de cuvânt a instituţiei de învăţământ a afirmat că situaţia este monitorizată.

Gruparea Coaliţia Studenţilor din Berlin a acuzat într-un comunicat Israelul de „genocid” şi „omoruri în masă care continuă”, explicând că protestul arată „solidaritatea necondiţionată cu poporul palestinian”. Activiştii au cerut universităţii să accepte ocupaţia şi prezenţa lor şi să interzică o operaţiune a poliţiei.

Universitatea Humboldt este una din cele mai mari din Berlin, alături de Universitatea Liberă (FU) şi Universitatea Tehnică.

Poliţia a pus capăt recent ocupării unor încăperi de la FU de către Coaliţia Studenţilor din Berlin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează