G4Media.ro

ULTIMA ORĂ UNIFARM – firma de stat care nu a putut să…

ULTIMA ORĂ UNIFARM – firma de stat care nu a putut să livreze măștile pentru elevi și profesori, acuză Ministerul Educației

UNIFARM este firma de stat care nu a putut să livreze măștile pentru elevi și profesori, motiv pentru care cu doar o săptămână înainte de începerea școlii Ministerul Educației a lansat o nouă procedură de achiziții de măști, susține Ministerul condus de Monica Anisie. După ce Edupedu.ro a relatat în exclusivitate că achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Minister, instituția vine cu explicații cu privire la procedura de achiziții.

Amintim că obligativitatea ca Ministerul Educației să le asigure elevilor și personalului didactic și nedidactic „numărul necesar de măști de protecție” în perioada pregătirii pentru examene a fost instituită pe 15 mai 2020, prin Legea 55 care reglementează trecerea de la situația de urgență la starea de alertă.

„Având în vedere starea de alertă, termenul foarte scurt până la deschiderea unităților de învățământ, cât și faptul că produsele achiziționate trebuie distribuite acestora anterior datei de 02.06.2020, MEC a demarat procedura de achiziție ‘negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare’. Au fost depuse 2 (două) oferte, de către agenții economici C.N. UNIFARM S.A. și C.N. SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A”, spune astăzi Ministerul Educației.

„Acestea au fost supuse procedurilor specifice de calificare și evaluare, MEC declarând admisibilă oferta C.N. UNIFARM S.A., încheindu-se, astfel, procedura de evaluare”, precizează instituția.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. statul exista doar sa va fure! daca nu va intra in cap, intrebati-l pe Bolos de ce isi pune subalternul sa semneze in locul lui

  2. Ce treaba are C.N. SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A cu livrarea de masti ? Au ajuns toate firmele care se ocupa de cu totul altceva sa livreze masti.
    Ce este mai interesant este ca statul vinde statului . Si aici poate G4Media ar trebui sa investigheze cum de a ajuns sa liciteze doua societati de stat pentru a vinde tot statului?
    Nu cumva se doreste sa se scape de niste stocuri achizitionate la suprapret pe care nimeni nu vrea sa le mai cumpere? Nu cumva se repeta istoria echipamentelor vandute de unifarm tot catre stat , pentru ca nu le mai vroaia nimeni pentru a fi trimise mai departe in R Moldova?