G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Pasajul Unirii din București va fi închis pe timpul verii…

ULTIMA ORĂ Pasajul Unirii din București va fi închis pe timpul verii pentru lucrări / Primarul Sectorului 4: Începem lucrările în jur de 20 iunie și sperăm să le încheiem până la 1 septembrie

Pasajul Unirii din București va fi complet închis circulației rutiere pe timpul verii, pentru lucrări de punere în siguranță, care vor începe în jurul datei de 20 iunie și urmează să se încheie la 1 septembrie, a anunțat, joi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

Acesta a precizat că, pe perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere. Daniel Băluță a precizat că nu vor exista restricții rutiere pe alte artere.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni din Sectorul 4 şi nu numai. Pentru remedierea în regim de urgenţă a problemelor de siguranţă constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4.

Daniel Băluță a precizat că urmează să fie realizată și expertiza pentru situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare. În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, care permite ca circulația rutieră prin pasaj să fie permisă. Însă în această perioadă se realizează o nouă expertizare, iar dacă se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă.

Pentru reabilitarea sau refacerea planșeului, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și a unei propuneri tehnice, ceea ce va dura circa 12-18 luni.

La rândul său, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a dat asigurări că în acest moment nu există niciun risc de prăbușire a planșeului, că se poate circula prin Pasajul Unirii. Acesta a explicat că diferența între gradul 4 și gradul 5 de risc este foarte mare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. „dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie” anul ramane sa se stabileasca

 2. Mai avea Baluta de dat un tun la licitatie, dracu a auzit de un pasaj de asemenea anvergura sa fie nesigur dupa 35 de ani.

 3. De ce nu s-a ocupat Firea de asta? Nici Oprescu n-a făcut nimic.

  • Iar prietenul tau Nimikusor s-a spalat pe maini si a fugit de raspundere, desi pasajul apartine de PMB.

  • Cine plm era primar în 2017, curvă PSD ce ești?

  • Zdreanţa de må-ta 😂

  • Oprescu era prea ocupat cu constituirea de GIE, Firea cu devalizarea fondurilor Primariei cu ajutorul companiilor municipale.

 4. Este unul pe aici numit „Putin” sub diverse forme de la care trebuie sa luam lumina! Se pricepe la toate! Are replici pentru orice! Nu cred ca lucreaza undeva! Sau poate lucreaza la G4 ca postac angajat cu program prelungit! A mai dat insa si pe alaturi – a se vedea comentariul despre bustul furat al unui fost primar din Ploiesti. Ma amuza comentariile lui, dar ma si intristeaza faptul ca G4 a ales un astfel de postac sa faca politia site-ului!

 5. Mai multe amanunte in legatura cu Protocolul de asociere intre Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria sectorului 4 „pt remedierea in regim de urgenta” si luarea in administratie temporara a Pasajului de catre Primaria de sector !

  PS De ce ar fi mai sigura o astfel de asociere ?

  • Aici e vorba de o asociere din lipsa de bani a PG. Iar primarul sect 4 nu fuge ca Ciucu, primarul sect 6 , de responsabilitati! El e preocupat pt plantarea trandafirilor, amenajarea unui parc pe unde trebuia sa treaca ulterior trenul !
   Pe Ciucu nu l intereseaza Prelungirea Ghencea, Baluta a largit soseaua Berceni! Ciucu e bataia continuua de joc a usl ului la locuitorii sect 6! Cei mai triști dintre bucuresteni……
   Doar Clotilde si Baluta, singuri din Bucuresti care isi asuma responsabilitatea pt lucrari care in mod normal nu li se pot imputa lor!

 6. Pentru carnatii din administratie, Ceasca a facut tot pasajul in cateva luni, incapabililor…. nu stiu cum va iese sa va stergeti la kuur?

 7. Văd că se înțelege bine Nicușor cu Băluță, întâi Parcul Văcărești, acum Pasajul Unirii. Pasajul nu ar trebui totuși să fie la PMB în loc de un sector?

 8. Arata groaznic pasajul! Bine ca l-a luat Primaria Sectorului 4 sa il refaca. Este singura capabila sa faca un asa proiect complex

  • Iata ca a aparut si postacul de serviciu de la primaria sector 4: Ilinca, Cosmin si Ecaterina.
   Sectorul 4 a fost cel mai amarat din Bucuresti, blocat la Pieptanari , schimbat liniile de tramvai pe Vacaresti, pasajul de la Mihai Bravo, pasajul de la Big, toate facute in 15 ani si acum si pasajul asta.
   Asta e doar etapa de inceput ,,punere in siguranta” reparatia peste 18 luni va fi de 1 an si va tine 5!
   Labuta cimentatorul Berceniului vrea mai mult sa cimenteze tot Bucurestiul!

 9. Totul ca la carte, pregatit si informat. Asa se incepe un proiect! Bravo primaria sectorul 4!

 10. Proeictul arata super! Si am vazut ca primarul Baluta chiar respecta proiectul si va iesi la fel. Super tare

 11. Tare mi-e teamă să nu se repete scenariul cu Pasajul de la Doamna Ghica și să fie blocată circulația vreo 3-4 ani!

 12. Primaria sectorului 4, specialista in pasaje. Spor sa aveti.