G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii cu medii sub 5,…

ULTIMA ORĂ Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii cu medii sub 5, care susțin Evaluarea Națională anul acesta. Metodologia de admitere la liceu a fost publicată în Monitorul Oficial

Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii care susțin Evaluarea Națională anul acesta și obțin o medie de admitere sub 5. Prevederea apare în metodologia de admitere la liceu publicată în această dimineață în Monitorul Oficial și semnată de ministrul interimar Daniel Breaz.

Media de admitere la liceu se calculează în continuare luând în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. practic toti elevii care trec prin mainile profesorilor care nu au obtinut 5 la titularizare, dar care trebuie sa profeseze ca sa rateze generatii noi de copii cu potential .

  2. Numai titluri mincinoase ! Dacă elevul nu vrea să se ducă la profesională … ne se duce ! Deci NU E OBLIGATORIU !
    De ce nu puneți problema așa: Ia un an „pauză”, SE PĂREGĂTEȘTE, susține iar evaluarea nașională, obține peste 8,50 și se înscrie la ce liceu dorește ?!!! Nu la profesională, că face rău această școală.
    Dar dacă un elev cu medie peste 5 se înscrie la școala profesională e „prosul clasei” ??!
    În viață sunt multe criterii de selecție ! De ce nu poate fi președintele țării un tânăr de 30 de ani ? Sunt argumente, așa cum și pentru sub 5 există.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.