G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Copiii care călătoresc în străinătate împreună cu părinți vaccinați vor…

ULTIMA ORĂ Copiii care călătoresc în străinătate împreună cu părinți vaccinați vor sta în carantină la întoarcerea în România dacă țara în care au călătorit are incidență ridicată de Covid

Copiii care călătoresc în străinătate împreună cu părinți vaccinați vor fi obligați să stea în carantină la întoarcerea în România timp de 10 zile dacă țara în care au călătorit are incidență ridicată de Covid, a anunțat astăzi într-o conferință de presă Florentina Furtunescu, reprezentant al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Obligația carantinării în cazul acestor familii vine în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat luni o hotărâre care stipulează că persoanele care vin din străinătate în România și au făcut ambele doze de vaccin (inclusiv rapelul) nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Întrebată ce se întâmplă îîn cazul familiilor cu copii, știind că minorii nu se vaccinează, Florentina Furtunescu a spus: ”Situația variază în funcție de țara unde călătoresc. Dacă merg într-o țară cu incidență ridicată, copilul reprezintă un risc, e un vector, de aceea el trebuie să stea în izolare 10 zile și unul dintre părinți trebuie să stea acasă cu copilul”. (Foto: Pixabay)

Citește și:

Persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze pot intra în România fără să mai fie obligate să se carantineze. Cu ce document poate fi făcută dovada vaccinării

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cu bunicii, ca-s vaccinati online

 2. Mai bine reactivează orfelinatele groazei de pe vremea lui ceașca. Ii baga acolo și da voiculescu un Bonus baban la “eroii in alb”.

 3. cu mizeriile astea. nu mai promovați atât de mult acest vaccin care nici măcar nu este în doze suficient de multe pe cât se dorește.
  Informati, apoi promovați.

 4. Ce prostie. Practic te incurajeaza sa faci concediul in țară sau daca pleci in afara, sa pleci fara copii.

  Eu nu inteleg insa de ce se scapa din vedere ca o persoana vaccinata tot poate transmite virusul mai departe. Mai ales ca nu exsita studii din partea producatorului care sa ateste ca o persoana vaccinata nu mai poate răspândi virusul.

  • Ion, ce droguri bagi?

  • Termina Goe cu aiurelile! A bolborosit un smecher o gogoasa ca sa justifice mentinerea masurilor restrictive si tu o iei de buna.
   Intrebarea de pus e cum verificam daca cineva a avut COVID 19 (in afara de testul care verifica prezenta anticorpilor ca e incomplet)? Pentru ca cei care au avut boala sint la fel de vaccinati ca si cei care fac vaccinul.

 5. Copiii stau in carantina dar deschidem scolile. Unde e logica? Pai n-au zis ca deschid scolile ca transmiterea la copii e redusa? Si ca iau infectia din familie? Daca parintii sunt vaccinati, probabilitatea sa se infecteze e mica. Daca iau de la alte persoane cu care intra in contact, probabilitatea sa se infecteze la scoala e mult mai mare decat intr-o calatorie, pentru ca e contact prelungit cu un numar mare de oameni. Ori scolile sunt sigure si atunci si calatoriile sunt sigure, ori calatoriile sunt un risc deci si scolile sunt un risc.

 6. Cine sunt oamenii astia care ne conduc? Pe cine reprezinta? Ce-i mana in lupta? Cine este la capatul lantului?

 7. Vaccinatii devin imuni dar sant contagiosi,cei care au avut virusul sant imuni dar contagiosi ,asintomaticii nu au simptome dar sant contagiosi ,copii nu au simptome dar pot fi contagiosi ,batranii cu comorbiditati si sistem imunitar deficitar sant contagiosi si pot muri chiar daca fac vaccinul care chiar daca are reactii adverse chiar si mortale, nu trec a fi.din cauza vaccinului ,pentru care casa farmaceutica oricum nu.si asuma responsabilitati.Atunci vaccinul ce rol are daca mor batranii care chiar vaccinati le vine tecunoscuuta moartea din cauza altor patologii.EU CRED CA MASURILE DISPROPORTIONATE LA PERICOL SANT LIPSITE DE ORI E LOGICA IAR EVIDENTA E CA ACEST CIRC, LIPSIRE DE LIBERTATE SI CONSTRANGERI S ABERANTE AU ALT SCOP! Intre timp economia mondiala e distrusa tarile sant indatorate SISTEMULUI FINANCIAR cu alte miliarde saracia e in crestere ceilalti bolnavi sant marginalizati si tot ce se vede sub ochii nostri.

 8. Vac.cina.tii devin im.uni dar sant contagiosi,cei care au avut vir.usul sant imu.ni dar cont.agiosi ,asi.mptom.aticii .nu au sim.ptome dar sant contagiosi ,copii nu au sim..ptome dar pot fi cont.agiosi ,batranii cu comorbiditati si sistem imunitar deficitar sant conta.giosi si pot muri chiar daca fac vac.cinul care chiar daca are reactii adv.erse chiar si mortale, nu trec a fi.din cauza vaccinului ,pentru care ca.sa farm.aceut.ica oricum nu.si asuma responsabilitati.Atunci vac.cinu.l ce rol are daca mor batranii care chiar vac .cinati le vine tecunoscuuta moartea din cauza altor patolo.gii.EU CRED CA MASURILE DISPROPORTIONATE LA PERICOL SANT LIPSITE DE ORI E LOGICA IAR EVIDENTA E CA ACEST CIRC, LIPSIRE DE LIBERTATE SI CONS.TRANGERI ABERANTE AU ALT SCOP! Intre timp econ.omia mond.iala e distrusa tarile sant indatorate SIST.EMUL.UI FIN.ANCI.AR cu alte miliarde saracia e in crestere ceilalti bolnavi sant marginalizati si tot ce se vede sub ochii nostri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.