G4Media.ro

Ultim bilanț al accidentului aviatic din Pakistan: 97 de persoane au murit.…

Ultim bilanț al accidentului aviatic din Pakistan: 97 de persoane au murit. Avionul companiei Pakistan International Airlines s-a prăbușit peste mai multe case dintr-un cartier rezidențial, în apropiere de Aeroportul Karachi

Ultimul bilanț al accidentului aviatic petrecut vineri, în Pakistan, în apropierea Aeroportului din Karachi, numără 97 de morți, dar și doi supravieţuitori dintre ocupanţii aparatului, relatează France Presse.

Un spital local a anunţat că ar fi fost ucise persoane și la sol.

Avionul aparținea companiei Pakistan International Airlines (PIA) și venea de la Lahore, din nordul ţării. La bord se aflau 98 de persoane. Unul dintre cei doi supravieţuitori care au scăpat ca prin minune este Zafar Masud, preşedintele Bank of Punjab, una dintre cele mai mari bănci din Pakistan, a precizat preşedintele PIA, Arshad Malik.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat în zorii zilei de sâmbătă, potrivit autorităţilor. Toată ziua de vineri, echipele de salvare şi locuitori au căutat corpuri prin moloz. Un jurnalist AFP a văzut mai multe cadavre carbonizate încărcate într-o ambulanţă.

„Erau 91 de pasageri şi 7 membri ai echipajului” la bordul zborului PK8303, „care a pierdut contactul cu controlul traficului aerian la 14.37″ (9.37 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al PIA, Abdullah Hafeez.

Potrivit lui Arshad Malik, directorul general al companiei, aparatul, un Airbus A320, se afla „la apropierea finală” de aeroportul din Karachi când la bord s-a petrecut „un incident”.

Sursa Foto: Captură G4Media (video prabusire avion Pakistan, Iftikhar Firdous, Twitter)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter