G4Media.ro

UE va aplica certificate de emisii clădirilor şi sectorului transporturilor

UE va aplica certificate de emisii clădirilor şi sectorului transporturilor

Europa va aplica certificate de emisii clădirilor şi sectorului transporturilor, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, stabilind astfel bazele pentru planificata revizuire a pieţei carbonului din UE, transmite Reuters.

Sistemul de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) este principalul instrument de politică al UE pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, impunând centralelor electrice, fabricilor şi companiilor aeriene europene să achiziţioneze certificate de acest fel tot mai costisitoare, în timp ce plafonul numărului de certificate tranzacţionabile scade de la an la an.

Comisia Europeană va propune în iunie o reformă majoră a ETS, având în vedere obiectivul UE de a atinge neutralitatea climatică până în anul 2050, plus obiectivul intermediar al diminuării emisiilor poluante cu cel puţin 55% până în anul 2030 faţă de nivelul anului 1990.

UE va extinde certificatele de emisii către noi sectoare, ca parte a politicilor ce vor fi adoptate în iunie, menite să facă fiecare sector economic mai verde, a declarat Ursula von der Leyen la summitul internaţional privind clima organizat online de SUA.

„Vom face sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii să funcţioneze nu doar în sectorul generării energiei şi în industrie, ci şi pentru clădiri şi transporturi. Carbonul trebuie să aibă preţul său, deoarece natura nu mai poate plăti preţul”, a adăugat oficialul CE.

Preţul carbonului în UE a urcat miercuri la nivelul record de 47 euro pe tonă, după acordul privind Legea europeană a climei, unul dintre elementele-cheie ale Pactului verde european. Legea consacră angajamentul UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050 şi obiectivul intermediar de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990.

Analiştii se întreabă dacă UE va adăuga clădirile şi sectorul transporturilor la actuala piaţă UE a carbonului sau va crea un sistem separat, nou, cu un preţ diferit al dioxidului de carbon.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nice one! Ce sursa mișto de jupuit cu o nouă taxă. Pe cand certificate de emisii aplicate per capita, functie de masa si activitate?
    Curat recuperare post covid taxa asta, ia de la toti pt. A da celor puțini și merituoși, aka „băieții deștepți” , ca e plină UE de ei.
    Marx se zvarcoleste in mormânt de ciuda ca nu a avut el ideea asta primul !

  2. Tarile cu clima blanda sunt favorizate, agricultura lor furnizeaza produse timpurii si productia este mai diversa si de calitate mai buna, locuintele nu trebuie incalzite , nu cheltuie cu combustibilii, nu au nevoie de haine de iarna . Tarile din regiunile temperate si reci nu au astfel de avantaje.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.