G4Media.ro

UE susține guvernul de la Chișinău: a deblocat rapid 60 de milioane…

Sursa/Twitter Ursula von der Leyen

UE susține guvernul de la Chișinău: a deblocat rapid 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova pe fondul negocierilor dure cu Gazprom

Comisia Europeană a anunțat miercuri că va oferi Republicii Moldova 60 de milioane de euro pentru a gestiona criza energetică, pe fondul unor tratative dure pe care Chișinăul le duce în prezent cu Gazpromul.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat miercuri în cadrul unei întrevederi cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, că UE va acorda o asistență financiară în valoare de 60 de milioane de euro pentru a sprijini Chișinăul în criza energetică care se profilează.

Sunt bucuroasă să o întâlnesc pe premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pentru a reitera sprijinul nostru deplin pentru Moldova. Mâine, în cadrul ședinței Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova se va consolida și mai mult cooperarea noastră. În acest context, Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova să gestioneze actuala criză energetică”, a scris Ursula von der Leyen pe contul său de Twitter.

La rândul său, șefa statului Maia Sandu a mulțumit președintei Comisiei Europene pentru sprijin.

Comisia Europeană tocmai a anunțat debursarea de 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova pe fondul crizei energetică. Îi mulțumesc Ursulei von der Leyen pentru angajamentul de a susține Moldova în gestionarea crizei energetice”, a scris la rândul său Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

Tot astăzi, vice-premierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, negociază la Sankt-Peterburg, cu reprezentații Gazprom semnarea unui nou acord cu Chișinăul privind furnizarea de gaze naturale.

Foto: Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță (stânga) și șefa CE, Ursula von der Leyen (dreapta) s-au întâlnit la Gazprom pe fundalul crizei gazelor de la Chișinău. Sursa/Twitter Ursula von der Leyen

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Bun; Moldova nu mai trebuie lasat in urma.

  • Moldova lasa Romania in urma. O tara mica ce e condusa de un guvern pro european cu o majoritate parlamentara. Romania e departe de acest vis

 2. Bravo UE, suntem uniti impotriva mujicilor. Au incercat, incearca si vor incerca santajul. Cu energie, cu arme, cu orice gasesc, asa sunt mojicii de la putere. Un biet kgbist, indragostit si insetat de putere.
  Moldova face parte din Europa si va face parte din Uniune. Le va fi greu, niciodata nu este usor cu mujicii. Insa vor reusi, cu ajutorul UE si al tuturor celor care iubesc democratia.

  UE face, actioneaza. Asta, pentru toti adoratorii mujicilor si restul de suipaci de coji de seminte 😉

 3. USR ar fi cam Maia Sandu pentru Romania.

  dar noi tot psdpnl, vai de noi. Deja fac reforme in Justitie. Ne-o vor lua inainte cu multe.

 4. Banii tot la rusi ajung!

 5. ce inseamna „pune la dispozitie”? imprumut, grant? nici in engleza nu ajuta. „makes available”

 6. Explicatia la fotografie e bestiala:

  „Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță (stânga) și șefa CE, Ursula von der Leyen (dreapta) s-au întâlnit la Gazprom pe fundalul crizei gazelor de la Chișinău”.
  Auzi… s-au întâlnit la Gazprom.

 7. Din ce bani face UE pomana moldovenilor? Cine a autorizat-o pe Ursula von der… sa imi risipeasca banii? Toata Europa sufera din cauza majorarii pretului utilitatilor. Eu, roman, membru UE, contributor net la bugetul UE, de ce nu primesc bani de la UE din banii mei?

  • Ȋn decizia de a nu-ţi da bani şi ţie, Uniunea Europeană a luat ȋn calcul faptul că tu vei primi 13 kopeici pentru comentariul tău.

  • Ce bani mai gurita, cand a cotizat Romania, mai mult decat a incasat? Ca din 2007 pana la sfarsitul lui 2020 a contribuit cu 18,75 Mld€ si a primit 44,02 Mld€.
   Cu totul, in 13 ani, Romania a beneficiat de… 25,27 Mld€

   Asa ca te intreb eu asa: care „roman contributor net”, mai gurita?

   Cand te aventurezi in afara gardului unde scuipi cojile de seminte, intri intre adulti si ti o furi instantaneu. Cu cifre adevarate 😀

 8. @vvv

  Nu stiu ce sursa de informare ai. Iti recomand sa „citesti” bugetele anuale ale Romaniei. Sunt publice pe site-ul Guvernului si stadiul absorbtiei fondurilor europene.

  Alocarea pentru Romania pentru POR, POIM, POC, POCU, POCA, POAT a fost de cca 34,8 mld.euro, din care Romania a absorbit doar cca 18,3 mld.euro (cca 52,6%). Si nu din vina Romaniei, ci din cauza dictatelor UE.

  De exemplu, in POIM au lasat ca beneficiari eligibili pentru extinderea retelelor publice de energie (gaz si electrica) sa fie doar distribuitorii care n-au nicio motivatie sa se incarce cu proiecte pentru care intai platesc, iar apoi deconteaza UE, in situatia in care daca tu iti faci o casa/fabrica departe de retea, atunci platesti direct racordul la distribuitor. Distribuitorul incaseaza in timp real. Nu are motivatie sa piarda timp, bani si resurse cu un proiect ca sa-ti aduca tie energie electrica sau gaze.

  Romania a sesizat ca UAT-ul ar trebui sa fie beneficiar eligibil, insa UE nu a fost de acord. Banii nu s-au cheltuit. Asta era scopul UE. Sa nu ne dea bani.

  In niciun an Romania nu a incasat mai mult decat a contribuit.

  Unde ai gasit cifrele astea? Da-mi, te rog, sursa!

 9. @vvv

  Am vazut si ti-am raspuns si acolo. Hai, ma! Wikipedia sursa de informare? Tu vorbesti serios sau o dam in caterinca?

  Eu citesc doar surse oficiale. Te indemn si pe tine spre a te deprinde cu informatia oficiala, ca sa eviti manipularea, dezinformarea sau opinii subiective.

  Tine de curiozitatea intelectuala, de intelect si de respectul fata de propria-ti persoana. Sper din suflet sa te deprinzi cu informatia oficiala.

  Toate bune!

 10. @vvv

  Am vazut. Wikipedia? Te indemn spre surse oficiale.

  Toate bune!