G4Media.ro

UE plănuiește noi sancțiuni împotriva Rusiei până în 24 februarie / Doar…

Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

UE plănuiește noi sancțiuni împotriva Rusiei până în 24 februarie / Doar plafonarea prețului petrolului costă Moscova 160 mil. euro în fiecare zi

Uniunea Europeană intenționează să aplice noi sancțiuni Rusiei până la împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei, a declarat joi, în cadrul unei vizite la Kiev, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de agenția AFP.

„Vom introduce, împreună cu partenerii noștri din G7, un plafon de preț suplimentar pentru produsele petroliere rusești, iar până pe 24 februarie – exact la un an de la începutul invaziei – ne propunem să punem în aplicare cel de-al zecelea pachet de sancțiuni”, a declarat von der Leyen în timpul unei conferințe de presă cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sancțiunile existente „erodează” economia Rusiei, a spus ea, și „o aruncă înapoi cu o generație”, estimând că numai plafonarea prețului petrolului costă Moscova aproximativ 160 de milioane de euro în fiecare zi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Inflatia si pretul energiei o platesc cetatenii Europeni dar se pare ca ei nu conteaza pt cei care conduc SUA si UE.

  mie mi-a venit factura la caldura mai mult ca anul trecut, TVA 16% si altele.
  NU ma intereseaza Rusia, ma intereseaza sa nu platesc eu mai mult pt ca ca unii sa se laude ca rusia plateste

  • Renunță la gândirea asta șoșocistă. Oare cum le-ai spune asta în față celor din Bahmut, de exemplu, care sunt în iad, din cauza Rusiei, care e sancționată tocmai din această cauză. Taci și rabdă.

  • Dacă nu contează sancțiunile, să le lăsăm așa.

  • #Raul… esti ti e teama ca mai sponsorizează ruzzia partidul haurarilor?….cam asta e mentalitatea voastră….alții sa facă,voi sa primiți! Numai putori în partidul ala!

  • Nici pe mine România dacă ne-ar ataca rusii. As fugi în secunda 2 din tara. De asta prefer sa ii susținem pe ucrainieni ca eu, tu ai alții la fel de curajoși ca noi sa ne trebuiască sa își abandoneze bunurile și sa fuga. Pare ceva complicat ?

 2. Minciuni europene! Rusia ocoleste sanctiunile si isi tripleaza profitul din vanzarea de hidrocarburi fix catre UE. Rusia a infiintat firme (care detin petroliere) si care nu sunt supuse sanctiunilor, avand sediile sociale prin Cipru si alte insule. UE se face ca pune sanctiuni.

 3. Un articol in NYT spune ca sanctiunile nu functioneaza si ca rusia a avut crestere economica de 0.2%, asta in timp ce ue este in prag de recesiune:)))))
  Sosocii voiculescieni sa ne explice cum NYT este propaganda ruseasca platita in ruble!!

 4. Și pe Europa cât costă pe zi sancțiunile? Știm cât costă Rusia și ne face plăcere dar ne puteți spune cât ne costă și pe noi?