G4Media.ro

UE nu va relaxa obiectivele climatice din cauza războiului din Ucraina (Dombrovskis)

UE nu va relaxa obiectivele climatice din cauza războiului din Ucraina (Dombrovskis)

Uniunea Europeană nu intenționează să relaxeze obiectivul său privind neutralitatea climatică din cauza invaziei din Ucraina, a declarat marți vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

Războiul din Ucraina și sancțiunile ulterioare impuse de țările occidentale Rusiei, principalul furnizor de gaze, petrol și cărbune al UE, au dus la o creștere majoră a prețurilor la energie.

Unele țări din blocul comunitar au cerut în acest context o relaxare a planurilor UE de eliminare treptată a utilizării cărbunelui, cel mai poluant combustibil și principalul contribuitor la schimbările climatice, pentru a contribui la menținerea unor prețuri reduse la energie în perioada de tranziție.

UE dorește să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030 și să ajungă la emisii nete de carbon zero până în 2050, un plan care presupune închiderea centralelor electrice pe bază de cărbune.

„În pofida războiului, nu ne reajustăm acum obiectivele de tranziție pentru o creștere verde”, a declarat Valdis Dombrovskis la Forumul Economic de la Bruxelles.

„Renunțarea la combustibilii rusești înseamnă, în cele din urmă, renunțarea la toți combustibilii fosili”, a adăugat el.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. foate bine! si copiii nostri eu nevoie de un viitor

    • Copiii voștri au șansa să nu îi aduceți pe lumea asta de căcat. Restul e mâncat de căcat pentru jigodii puioase, scursuri și otrepe.

  2. Normal ca nu le relaxeaza, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.

    • Relaxarea tintelor de mediu e imposibila. Tintele alea nu sunt stabilite cum sunt pt ca asa vor ecologistii, ci pentru ca daca nu le indeplinim problema climatica se va agrava mult prea mult. (Oricum e foarte grava deja…)

  3. Uwat dee ffhuukc ?