G4Media.ro

UE dezminte informațiile potrivit cărora ia în considerare sancțiuni împotriva lui Tucker…

Photo by NATALIA KOLESNIKOVA and GIORGIO VIERA / AFP

UE dezminte informațiile potrivit cărora ia în considerare sancțiuni împotriva lui Tucker Carlson, din cauza interviului său cu Putin

Uniunea Europeană a dezmințit informațiile potrivit cărora ar lua în considerare sancțiuni împotriva polemistului american Tucker Carlson pentru interviul său controversat cu Vladimir Putin, înregistrat în timpul călătoriei acestuia la Moscova, transmite Euronews.

Miercuri, o serie de comentatori conservatori au afirmat în mod eronat că blocul comunitar se gândește să impună o interdicție de călătorie lui Carlson, fost prezentator la Fox News, după ce Kremlinul a confirmat că întâlnirea acestuia cu președintele rus a avut loc. Acesta este primul interviu al lui Putin cu un reporter occidental de când a lansat războiul total împotriva Ucrainei.

Afirmația a fost publicată inițial de revista americană Newsweek, pe baza comentariilor făcute de un actual și fost membru al Parlamentului European, care au cerut statelor membre să ia în considerare sancțiuni împotriva lui Carlson pentru că a acționat ca un „purtător de cuvânt” și „propagandist” pentru regimul lui Putin.

Remarcile celor doi legislatori, care nu au competența de a propune sau aproba sancțiuni, au fost asociate în mod eronat cu planurile oficiale ale UE de a-l viza pe Carlson cu măsuri restrictive și amplificate de proprietarul X, Elon Musk, care a descris acuzațiile ca fiind „tulburătoare” și o mișcare care ar „ofensa foarte mult publicul american”. Postarea lui Musk a adunat peste 25 de milioane de vizualizări.

Joi, Peter Stano, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, a pus capăt speculațiilor galopante. „În prezent, nu există discuții în cadrul organismelor relevante ale UE legate de această persoană specifică (…) persoana americană care se află la Moscova”, a declarat el.

Dar Stano a subliniat că blocul este capabil să pună pe lista neagră „propagandiștii” care au „un istoric continuu” de manipulare a informațiilor menite să submineze „suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Confuzia a fost generată de comentariile eurodeputatului belgian Guy Verhofstadt și ale fostului eurodeputat spaniol Luis Garicano, ambii din grupul liberal Renew Europe.

Verhofstadt a declarat la începutul acestei săptămâni pe platforma de socializare X că, dacă Carlson „permite dezinformarea lui Putin”, UE ar trebui să „exploreze” o interdicție de călătorie.

Ca răspuns la comentariile lui Elon Musk, care a afirmat că măsurile UE împotriva lui Carlson ar „ofensa” publicul american, Verhofstadt a împărtășit o fotografie a reporterului Wall Street Journal Evan Gershkovich în spatele gratiilor din Moscova, spunând că „așa arată un jurnalist adevărat în Rusia”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...