G4Media.ro

UE critică decizia Rusiei de a impune interdicţie de intrare în ţară…

UE critică decizia Rusiei de a impune interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni

Uniunea Europeană a criticat vineri decizia Rusiei de a impune interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni, un nou episod din criza diplomatică acută din jurul Ucrainei, relatează Agerpres, conform AFP.

Diplomaţia rusă a anunţat la sfârşitul zilei că interzice intrarea în Rusia pentru şefii unor companii militare private europene, unii membri ai serviciilor de securitate, parlamentari europeni şi alţi oficiali care, în opinia sa, sunt „personal responsabili de promovarea de politici antiruseşti”.

„Această decizie este lipsită de justificare legală şi transparenţă şi va suscita un răspuns adecvat”, a spus un purtător de cuvânt al Uniunii Europene într-un comunicat.

Ministerul rus de Externe a precizat că măsura sa vizează şi „companii militare private europene care operează în diverse regiunii ale lumii”, sugerând că este un răspuns la sancţiunile europene impuse în decembrie asupra activelor legate de grupul paramilitar rus Wagner.

Acest controversat grup este acuzat de statele occidentale, printre care Franţa, Marea Britanie şi Germania, că realizează operaţiuni clandestine de destabilizare în numele Moscovei în ţări aflate în conflict, ca Ucraina şi unele state africane.

Acest ping-pong diplomatic legat de sancţiuni continuă într-un moment în care occidentalii au ameninţat Rusia cu un răspuns strategic „masiv” şi coordonat dacă va declanşa un atac în Ucraina vecină.

Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. UE este foarte ipocrita: mai intai impune sanctiuni Rusiei, iar apoi se mira ca si Rusia proedeaza la fel.

  2. Rusia nu e România….

    • Ce legatura are Romania cu articolu asta? Chiar nu va inteleg pe unii
      Rusia nu e Romania o zis cineva ca ii sau ce?

  3. UE, să-și vadă de paiul din ochiul lor,nu de bârna altuia.. după ce f@ți cu sancțiuni rusia,ar vrea doamna ue să-i dea rusia flori…!