G4Media.ro

UE consideră că regimul rus este „singurul responsabil” pentru „moartea tragică” lui…

Sursa foto: European Council

UE consideră că regimul rus este „singurul responsabil” pentru „moartea tragică” lui Navalnîi, afirmă președintele Consiliului European

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că blocul comunitar consideră că regimul rus este „singurul responsabil” pentru „moartea tragică” a opozantului rus Aleksei Navalnîi, potrivit BBC.

Într-o postare pe X, Michel a spus că Navalnîi „a luptat pentru valorile libertății și democrației” și a făcut „sacrificiul suprem” pentru idealurile sale.

„Transmit cele mai profunde condoleanțe familiei sale. Și celor care luptă pentru democrație în întreaga lume în cele mai întunecate condiții. Luptătorii mor. Dar lupta pentru libertate nu se termină niciodată”, a adăugat Michel.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în penitenciarul din Cercul Arctic în care ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzații considerate motivate politic, a anunțat vineri serviciul penitenciar rus, citat de presa rusă și agențiile internaționale de presă.

Informația nu a fost confirmată oficial de echipa lui Navalnîi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...