G4Media.ro

UDMR: Este important să avem Guvern stabil, de centru dreapta, cu sprijin…

UDMR: Este important să avem Guvern stabil, de centru dreapta, cu sprijin de peste 60% în Parlament. 50% plus câteva voturi nu înseamnă Guvern stabil

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat mulțumit de primele rezultate ale exit-poll-urilor, apreciind că formațiunea sa va rămâne cu acest scor electoral de aproximativ 6-7%, fapt ce-i va permite să „facă acei pași pe care-i așteaptă comunitatea maghiară”.

Kelemen Hunor a subliniat că deocamdată nu a purtat discuții pentru formarea unei majorități cu niciun partid, dar că nu și-a schimbat punctul de vedere și că și-ar dori un guvern de centru-dreapta.

„Este foarte important să avem un guvern stabil, cu un sprijin în Parlament de cel puțin 60%. Un Parlament de 50% plus câteva voturi nu înseamnă guvern stabil. Consider că România are nevoie de un  guvern cu o susținere solidă în parlament. (…) Acum președintele Iohannis va putea să aleagă orice soluție, pentru că niciun partid n-a câștigat 50% din voturi și cred că, așa cum a spus, va face alegerea corectă. Deocamdată noi nu am avut discuții cu niciun partid pentru formarea unei majorități (…)” a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai adăugat că speră ca noul Guven să fie învestit după 20 decembrie, astfel înctât acesta să dea foarte repede un buget național pentru 2021.  „Este cea mai importantă lege înainte de Anul nou, bugetul pentru 2021. Nu există nimic mai urgent”, a comentat Kelemen Hunor.

Acesta a evitat să spună prea multe despre rezultatele partidului naționalist AUR, care e cotat în exit poll-uri cu un scor electoral de 7%.

Foto: Kelemen Hunor / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Dacă nu, vine foamea….

  2. UDe.MeReu nu mai e PSD maghiar .. e de PNL maghiar

  3. Lasă că se poate guverna mai bine fără UDMR

  4. faceti voi, udmr, un guvern de dreapta cu aur.

  5. Prin slaba prezență la vot în țară și cea ridicată în județele maghiare ar putea aduce UDMR pe locul 3

  6. Prin prezenta scăzută la vot în țară și cea ridicată în județele maghiare ar putea ca UDMR să termine pe locul trei surclasând USR ul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.