G4Media.ro

UDMR cere în premieră ca drepturile minorităţilor să devină un criteriu de…

UDMR cere în premieră ca drepturile minorităţilor să devină un criteriu de respectare a statului de drept în UE

Eurodeputatul UDMR, Lorant Vincze, a cerut în plenul Parlamentului European ca aplicarea drepturilor minorităţilor trebuie să devină un criteriu de respectare a statului de drept, potrivit unui comunicat al partidului. Propunerea vine pe fondul discuțiilor despre instituirea unui nou mecanism privind statul de drept aplicabil tuturor statelor membre UE, propunere făcută de mai multe state membre și preluată în programul politic de candidata la șefia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

E pentru prima oară când UDMR lansează o asemenea propunere, în condițiile în care România (alături de Bulgaria) este sub monitorizarea Comisiei Europene pentru reforma sistemului judiciar prin mecanismul de cooperare și verificare (MCV). Îndeplinirea condiționalităților din MCV e deja folosită de unele state membre pentru a bloca accesul României în Schengen.

„În cadrul PE, trebuie să dăm un impuls cooperării din UE privind problemele minorităţilor şi să împărtăşim bunele practici vizând această problematică la nivelul întregului bloc comunitar. Aplicarea drepturilor minorităţilor trebuie să devină un criteriu de respectare a statului de drept! Cincizeci de milioane de cetăţeni minoritari ai UE contează pe faptul că în noul mandat, Uniunea Europeană va elabora şi implementa standarde de protecţie a minorităţilor. Să o facem împreună!” a spus Lorant Vincze într-un discurs în Parlamentul European, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Lorant Vincze a criticat recenta modificare a codului administrativ din România, despre care a spus că ”a vizat în mod direct restrângerea unor drepturilor de care se bucură în prezent comunităţile etnice, neaplicarea integrală a legislaţiei, interzicerea folosirii simbolurilor aparţinând comunităţii maghiare şi mai ales absenţa unui dialog semnificativ între majoritate şi minorităţi”.

Foto: Lorant Vincze (Sursa: Contul personal de FB)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Minoritatile ar trebuie sa aiba acelasi drepturi si obligatii ca si populatia majoritara a unei tari.

  • Exact. Unde sunt drepturile minoritatii romaneasti din localitatile cu majoritate secuiasca?

  • Minoritatile ar trebui sa nu fure voturi de la romani numai ca la noi in „romanica” idiotii is merita soarta ..

 2. Uniunea Europeana nu are nicio treaba cu drepturile minoritatilor. Doar Consiliul Europei, si acela nu-si face treaba deloc. In UE este si Grecia, care duce o politica de genocid identitar impotriva tuturor minoritatilor nationale, indiferent daca este vorba de aromani, albanezi, macedoneni sau turci. Si in UE este si Franta, care are o politica indentica cu cea greceasca, doar ca este o tara mult mai avansata, asa ca mijloacele nu mai sunt atat de brutale ca in Grecia.

  • Nici Serbia,așa-zisa noastră prietenă,nu se omoară cu firea în ce privește drepturile minorităților.Vlahii de pe Valea Timocului știu mai multe.
   Ceea ce nu înseană să treacă și statul român la fapte ca ale Greciei,Serbiei,Rusiei.

 3. Nici Serbia,așa-zisa noastră prietenă,nu se omoară cu firea în ce privește drepturile minorităților.Vlahii de pe Valea Timocului știu mai multe.
  Ceea ce nu înseamnă să treacă și statul român la fapte ca ale Greciei,Serbiei,Rusiei.

 4. Drepturile minoritatilor de a fura la fel ca majoritatea Ciumei Rosii, nu? Tocmai acesti ticalosi iredentisti din gruparea de infractori udmr = Magyar psd au tupeu ! Nu le ajunge cât au furat si câet păduri au distrus. Sau au primit noi ordine de la Budapesta (moscova?)

 5. Ce bine-ar fi daca s-ar putea ca UE sa stabileasca drepturile minoritatilor! Am mai scapa si noi de asuprire si de santaj!

 6. Barbarii de penali nu sunt stat de drept.

 7. „drepturile minorităților” înseamnă drepturile europenilor, tuturor europenilor. De aceea se cheamă Uniunea Europeană, adică a europenilor, că sunt ei mai mulți sau mai puțini, de un fel sau de altul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.