G4Media.ro

Ucrainenii, extrem de optimiști în privința viitorului

Sursa foto: Telegram / ДСНС України (State Emergency Service of Ukraine )

Ucrainenii, extrem de optimiști în privința viitorului

Cel puțin 88% dintre ucraineni cred că țara lor va fi un membru prosper al Uniunii Europene în 10 ani, potrivit unui sondaj publicat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, citat de The Guardian.

Ucraina a depus cererea de aderare la UE la scurt timp după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă în februarie, iar Kievul a primit statutul de candidat în iunie. Invazia a ucis mii de civili și a devastat vaste porțiuni de teritoriu și infrastructură, potrivit Reuters.

Sondajul a intervievat 1.000 de respondenți din întreaga Ucraină, cu excepția peninsulei anexate Crimeea și a altor zone care au fost ocupate de Rusia.

Ucrainenii au fost optimiști cu privire la șansele lor de a adera la UE chiar și în estul țării, care a cunoscut lupte deosebit de grele, potrivit sondajului.

Șaptezeci și șase la sută dintre respondenții de acolo vedeau viitorul țării lor în UE. Doar 5% au declarat că, în opinia lor, războiul va lăsa în cele din urmă țara cu o economie distrusă și va provoca un exod masiv al ucrainenilor.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Ba, esti ne.bun!!! Ceasca ar fi invidios pe asemenea sondaje???
  😂😂
  20 mil plecate, restu fara lumina, caldura si apa calda…..restu e can can!!!
  G4, aveam pretentii!!

  • Dar Uniunea Europeană nu va include și Ucraina în următorii ani.
   Ucraina va rămâne o țară mai săracă decât România mulți ani.
   Rusia va ataca din nou militar, economic Ucraina în cel mult 10 ani. Ucraina are acum doar 30 milioane de locuitori, mulți nu se vor intoarce.

 2. Au resurse de mii de miliarde de euro. Dacă reușesc să îi gonească pe ruși, oamenii își pot reveni fără probleme. Că de fapt zonele vizate de ruși nu prezintă interes pentru că e borșu bun acolo sau că îi interesează de oameni. Totul este o bătălie pentru resurse; așa cum rușii au spoliat românica după al doilea război mondial așa vor să facă și cu Ucraina. Numai că ucrainenii s-au dovedit o nucă cam tare spre dezamăgirea unora. :)))

 3. Oare ce-au fumat sociologii aia, pare marfa proaspata…

 4. Dacă ai scrie și gramatical corect n ai duce mesajul în derizoriu! Asa, încă un prost care scrie și el!

  • vezi ca si tu ai aceasi problema!