G4Media.ro

Ucraina va boicota lucrările adunării OSCE

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy, UK

Ucraina va boicota lucrările adunării OSCE

Ucraina a decis să boicoteze lucrările adunării OSCE, deoarece Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa nu și-a schimbat regulile pentru a exclude Rusia, potrivit unei postări pe Facebook a deputatului ucrainean Evghenia Kravciuk, scrie Le Monde.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a pus sub semnul întrebării continuarea apartenenței Rusiei la OSCE, joi, într-o alocuțiune televizată la Adunarea Parlamentară a organizației de la Varșovia.

„Vedem diverse platforme internaționale găsind soluțiile necesare pentru a ajuta la stoparea terorismului rusesc, izolând cât mai mult posibil acest stat terorist și căutând o cale de ieșire din crizele globale brutale create de Rusia”, a declarat șeful statului ucrainean în fața delegaților parlamentari ai OSCE. El a întrebat: „De ce nu există încă OSCE printre aceste platforme? De ce, în special, un stat terorist, chiar și după nouă luni de crime continue, este încă membru al Adunării dumneavoastră parlamentare? Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este un test pentru orice organizație internațională”, a insistat Zelenski.

Polonia, care deține președinția rotativă a OSCE în acest an, și-a anunțat recent refuzul de a permite unei delegații rusești să participe la Adunarea Parlamentară de la Varșovia, precum și la o reuniune ministerială a OSCE programată pentru începutul lunii decembrie în orașul central Lodz. Aceasta din urmă ar fi trebuit să fie prezidată de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Mișcarea a fost considerată de Moscova ca fiind „provocatoare și fără precedent”. Potrivit Moscovei, delegația rusă la reuniunea ministerială va fi condusă de ambasadorul rus la OSCE, Alexander Lukashovich.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. unde o sa ne mai delectam cu celebrele rostiri din fata ecranului verde?

  2. Pai ia-l acasă poate se mai naște un popor ucrainian

  3. Când o sa le ia internetul este interesant nu se mai filmează, tik toc Facebook etc.