G4Media.ro

Ucraina va avea o șansă la victorie cu noul ajutor american, afirmă…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ucraina va avea o șansă la victorie cu noul ajutor american, afirmă Zelenski

„Cred că acest sprijin va întări cu adevărat forțele armate ale Ucrainei”, a declarat Zelenski despre proiectul de lege privind ajutorul aprobat de Camera Reprezentanților, relatează Politico.

Ajutorul de zeci de miliarde de dolari pentru Ucraina aprobat sâmbătă de Camera Deputaților va oferi țării „o șansă la victorie”, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Cred că acest sprijin va întări cu adevărat forțele armate ale Ucrainei și vom avea o șansă la victorie”, a declarat Zelenski.prin intermediul unui translator în timpul unui interviu în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC.

În ciuda opoziției semnificative a unor conservatori, Camera a votat sâmbătă cu 311-112 voturi pentru aprobarea unui proiect de lege care ar trimite 60,8 miliarde de dolari Ucrainei. Din care peste 23 de miliarde de dolari ar urma să fie folosite pentru a reface armele și stocurile furnizate de SUA; 13,8 miliarde de dolari care ar urma să acopere costurile pentru sistemele avansate de armament. Proiectul de lege se îndreaptă spre Senat, unde liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, l-a pregătit pentru un vot marți.

Comentariile lui Volodimir Zelenski vin după ce acesta a avertizat săptămâna trecută că dacă nu va mai primi ajutor din partea SUA ar însemna o victorie a Rusiei în războiul care a intrat recent în al treilea an.

„Pot să vă spun, sincer, că fără acest sprijin, nu vom avea nicio șansă de a câștiga”, a declarat Zelenski în timpul unui interviu acordat săptămâna trecută la PBS NewsHour.

Când a sărbătorit duminică finanțarea, Zelenski a subliniat, de asemenea, nevoia Ucrainei ca ajutorul să „ajungă în sisteme de arme tangibile”, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune și apărare aeriană.

„Avem nevoie de arme cu rază lungă de acțiune pentru a nu pierde oameni pe linia frontului”, a spus Zelenski. Ucraina, a recunoscut Zelenski, a suferit pierderi „în mai multe direcții” în ultimele luni, în special în partea de est a țării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Zelensky cersetor

  2. S-au pompat sute de miliarde in acest razboi. Acum alte zeci de miliarde. Pentru ce? Daca Zelensky e atat de disperat sa isi ajute tara de ce nu isi pune la bataie proprietatile si intreaga avere? Cat o sa mai fie finantat acest razboi? Chiar suntem orbi si nu vedem ca miliardele merg la „baietii destepti” din industria razboiului? Americanii aproba miliardele care se intorc tot la ei. Cine va plati la urma acesti bani?