G4Media.ro

Ucraina susține că a doborât un avion rusesc de detectare şi supraveghere…

Wikipedia

Ucraina susține că a doborât un avion rusesc de detectare şi supraveghere radar A-50U, deasupra Mării Azov

Forţele aeriene ucrainene au afirmat vineri seara că au doborât un avion rusesc de detectare şi supraveghere radar deasupra Mării Azov, în timp ce Ucraina intră slăbită în al treilea an de război, notează AFP, transmite Agerpres.

Rusia nu a făcut niciun comentariu, dar autorităţile regiunii Krasnodar, apropiată de Ucraina în sudul ţării, au indicat că serviciile de salvare se îndreaptă spre locul prăbuşirii unui avion.

„Datorită unei operaţiuni comune a serviciului de informaţii al Ministerului Apărării şi forţelor aeriene ucrainene, un alt avion rusesc valoros A-50U a fost doborât deasupra Mării Azov”, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Distrugerea în zbor a aeronavei A-50U este o nouă lovitură gravă pentru potenţialul şi capacităţile Moscovei”, a adăugat acesta.

A50 este un aparat similar cu AWACS (Airborne Warning and Control System) din ţările NATO. Ambele sunt uşor de recunoscut după radarul mare ataşat deasupra fuselajului lor. Potrivit datelor companiei private britanice de informaţii Janes, ruşii aveau zece modele mai vechi şi şapte mai moderne (A-50U), recent renovate şi intrate în serviciu.

AFP nu a putut verifica imediat aceste informaţii.

Înregistrări video pe reţelele sociale au arătat mai multe fulgere de lumină puternică pe cer într-o noapte întunecată, apoi un incendiu mare în ceea ce pare a fi o zonă rurală.

Ucraina a mai anunţat în ianuarie că a doborât un avion de acest tip în aceeaşi zonă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu