G4Media.ro

Ucraina solicită Rusiei să își retragă trupele comasate la granița ruso-ucraineană și…

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Ucraina solicită Rusiei să își retragă trupele comasate la granița ruso-ucraineană și să continue dialogul cu Occidentul: „Diplomaţia este singura cale responsabilă”

Ucraina cere Rusiei să-şi retragă trupele comasate de-a lungul frontierei dintre cele două ţări şi să continue să dialogheze cu Occidentul, dacă doreşte ”serios” o dezescaladare a tensiunilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Dacă oficialii ruşi sunt serioşi atunci când spun că nu vor un nou război, atunci Rusia trebuie să-şi respecte angajamentul diplomatic şi să-şi retragă forţele comasate de-a lungul frontierei ucrainene şi din teritoriile Ucrainei pe care le ocupă temporar”, a îndemnat duminică, pe Twitter, ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.

”Diplomaţia este singura cale responsabilă”, subliniază el.

Rusia a desfăşurat peste 100.000 de militari şi armament greu în apropierea frontierei Ucrainei, potrivit Occidentului, care se teme de o posibilă invazie a Ucrainei.

Moscova neagă orice plan de invazie şi susţine că nu vrea războiul, ci garanţii din partea Statelor Unite şi NATO cu privire la securitatea sa, mai ales asigurări că Ucraina nu va adera niciodată la Alianţa Nord-Atlantică şi ca Statele Unite să nu înfiinţeze noi baze militare în fostă ţări sovietice.

Rusia ”nu vrea să rămână într-o poziţie în care securitatea sa este încălcată cu regularitate”, ca în eventualitatea unei aderări a Ucrainei la NATO, a subliniat duminică ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Într-o convorbire la telefon cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, şeful diplomaţiei ucrainene i-a îndemnat, sâmbătă, pe occidentali ”să fie vigilenţi şi fermi  în contactele cu Rusia” şi la ”o soluţionare politică şi diplomatică” a crizei în centrul căreia se află Ucraina.

Sursa foto: eng.mil.ru (Ministry of Defence of the Russian Federation)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dar voi, ucrainenii, de ce nu stați de vorbă cu frații voștri ruși și așteptați să vă facă Occidentul treaba?