G4Media.ro

Ucraina respinge apelul lui Lukașenko de încetare a focului, cât timp Rusia…

Sursa foto: ANATOLII STEPANOV / AFP

Ucraina respinge apelul lui Lukașenko de încetare a focului, cât timp Rusia rămâne în teritoriile ocupate: „Acest lucru este total inadmisibil”

Înaltul consilier prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a respins apelurile președintelui belarus Alexander Lukașenko pentru o încetare imediată a focului în timp ce forțele rusești continuă să ocupe teritoriul ucrainean, relatează CNN.

„Orice încetare a focului va însemna dreptul [Federației Ruse] de a rămâne în teritoriile ocupate. Acest lucru este total inadmisibil”, a declarat Podolyak. „[Ucraina] are dreptul de a muta trupe și echipamente pe teritoriul său, după cum consideră necesar”.

Anterior, vineri, Lukașenko a cerut înghețarea „ostilităților” în Ucraina, ceea ce Kremlinul a respins.

„Este necesar să se oprească ostilitățile și să se declare un armistițiu care să interzică ambelor părți să deplaseze grupuri de trupe și să transfere arme, muniții, forță de muncă și echipamente”, a declarat Lukașenko. „Totul este oprit, înghețat”.

Kremlinul a declarat că Moscova este la curent cu sfatul lui Lukașenko, adăugând că acesta va fi „cu siguranță discutat” săptămâna viitoare, când președintele rus Vladimir Putin și Lukașenko urmează să vorbească.

Lukașenko a mai spus că a intensificat discuțiile cu Putin despre desfășurarea de arme nucleare tactice și strategice – mai puternice – pentru a face față amenințărilor din partea aliaților occidentali ai Ucrainei, despre care susține că plănuiesc o lovitură de stat împotriva sa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...