G4Media.ro

Ucraina primește un nou ajutor militar din SUA, în valoare de 250…

Ucraina primește un nou ajutor militar din SUA, în valoare de 250 de milioane de dolari

Pentagonul a anunţat marţi că acordă un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari Ucrainei, menit să consolideze capacităţile navale şi terestre ale acestei foste republici sovietice, relatează AFP, citată de News.ro

În total, din 2014, de când Peninsula Crimeea a fost anexată de Federația Rusă, SUA a oferit Ucrainei o asistență militară în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bun. Poate rezista mai bine in fata agresiunii rusesti.

  2. Ucraina este stat de drept, nu are doi şefi ai Statului Major al Apărării, unul numit de Presedintele Romaniei, altul numit de Guvernul Romaniei.

  3. Ucraina ca Ucraina, dar Crimea ruseasca intens militarizata in ultima vreme e o problrma de securitate absoluta pentru Romania! Romania nu are inca un sistem de aparare antieriana modern, cica vin Patriot,. dar nimic pe aparare antiracheta medie si scurta. Mai important decat apararea antiracheta, oricum ineficace la rachete supersonice rusesti lansate din avion sau terestru, in cazul asta este faptul ca Romania nu are nicio modalitate de a riposta, caci dat fiind numarul mare de rachete Kalibr, Iskander etc ce pot fi lansate de pe diverse platforme (terestre, navale, submarine si aeriene) de truprle ruse din Crimea si din jurul Crimeei si care toate – inclusiv cele cu raza scurta si medie – pot atinge tot estul Romaniei pana la Bucuresti, nu doar bloca Constanta si lovi Dobrogea, singura aparare reala care poate descuraja un atac nu sunt doar armele defensive antiracheta doar partial eficace ci capacitatea ofensiva de a distruge in scop defensiv vectorii de lansare. Cu alte cuvinte, Romania are nevoie nu doar de o flota moderna de suprafata si submarina care sa vaneze nave si submarine rusesti, dar si rachete sol-sol de croaziera si balistice cu raza medie care sa descurajeze folosirea rachetelor rusesti in primul rand! Romania a avut rachete balistice de productie sovietica SCUD in dotare pana in anii 1997-1998 parca, cu sisteme imbunatatite romanesti de ghidare, dar le-a vandut sau casat la presiune americana…vandut cica chiar Israelului. Acum are nevoie de rachete sol-sol mai performante Tomahawk si altele care sa doteze si fregate si instalatii de suprata si – sa ne imaginam ca lumea e candva posibil – si submarine, adica cum au si rusii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.