G4Media.ro

Ucraina: Nikolaev rămâne din nou fără alimentare cu apă, după ce forțele…

Sursa Foto: Google Maps

Ucraina: Nikolaev rămâne din nou fără alimentare cu apă, după ce forțele rusești au avariat o stație de pompare

Nikolaev, capitala administrativă a regiunii cu același nume din sudul Ucrainei a suferit un nou atac asupra aprovizionării cu apă, a anunțat luni primarul acesteia, Oleksandr Senkevici, pe Telegram.

„De îndată ce situația de securitate o va permite, vom restabili rapid stația de pompare și vom reda apa potabilă orașului Nikolaev”, a declarat primarul, citat de Le Monde.

Guvernatorul regiunii, Vitali Kim, a declarat pe Telegram că „starea de asediu în întreaga regiune Nikolaev, cu excepția teritoriilor neocupate”, va fi instituită „de la miezul nopții până la ora 5 dimineața de la 1 decembrie”.

„De asemenea, vor fi ridicate toate interdicțiile privind vânzarea de băuturi alcoolice, cu excepția armatei și a serviciilor speciale”, a adăugat el.

Potrivit lui Senkevici, alimentarea cu apă a orașului fusese reparată la doar o săptămână după ce Hersonul a fost eliberat de trupele ucrainene.

„Avem de-a face cu adevărați teroriști care sunt neputincioși în fața armatei noastre și, prin urmare, luptă cu populația civilă”, a mai spus primarul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...