G4Media.ro

Ucraina negociază cu cinci țări pentru achiziția de sistemele de apărare antiaeriană…

captura youtube

Ucraina negociază cu cinci țări pentru achiziția de sistemele de apărare antiaeriană – Zelenski

Ucraina negociază simultan cu mai mulți parteneri pentru furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă. Declarația a fost făcută după discuțiile cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

Șeful statului a subliniat că „închiderea cerului” în fața atacurilor cu rachete ar fi un factor-cheie pentru garantarea securității în Ucraina. El se așteaptă ca cele două state partenere – SUA și Germania – să își îndeplinească obligațiile.

„Apărarea aeriană și apărarea antirachetă sunt o prioritate pentru noi. Am început discuțiile și există un rezultat pozitiv în ceea ce privește furnizarea de NASAMS (sistemul americano-norvegian) și IRIS-T (german). Așteptăm mai multe sisteme din Germania, dar nu am primit încă niciunul din partea SUA. Dar, cu toate acestea, acest lucru acoperă parțial deficitul de sisteme de apărare aeriană”, a declarat el.

Cu toate acestea, negocierile Ucrainei nu se limitează la acești doi parteneri. Zelenski a adăugat: „În plus, suntem hotărâți să lucrăm cu Franța și Italia. De asemenea, sunt hotărât, dar nu am auzit încă o reacție pozitivă din partea Israelului”.

Președintele nu contează pe o nouă extindere a gamei de posibili furnizori de astfel de sisteme.

„Nu sunt atât de multe state care pot garanta închiderea cerului cu apărare aeriană. De aceea este necesar să rezolvăm această problemă cu aceste cinci state”, a spus el.

Volodimir Zelenski a subliniat că livrarea cu întârziere a sistemelor de apărare aeriană a dus la pierderea de vieți omenești ucrainene. „Dar Germania nu este vinovată de faptul că Rusia bombardează Ucraina. Numai Rusia este vinovată de acest lucru. Și acest lucru trebuie să fie clar”, a subliniat președintele.

În august, Pentagonul a încheiat un contract pentru două baterii NASAMS pentru Ucraina.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa-i dea Ursula. SUA n-au nici o obligație fata de Ucraina. Ajuta Ucraina pentru ca Ucraina trebuie sa apere Europa și sa-i împiedice pe rusi sa ajungă la granița NATO. Ucraina trebuie sa lupte, mai ales după atâta ajutor primit.