G4Media.ro

Ucraina foloseşte un software de recunoaştere facială pentru a identifica cadavrele soldaţilor…

Sursa foto: Serghei SUPINSKY / AFP

Ucraina foloseşte un software de recunoaştere facială pentru a identifica cadavrele soldaţilor ruşi

Ucraina foloseşte un software de recunoaştere facială pentru a identifica cadavrele soldaţilor ruşi morţi şi pentru a informa familiile acestora, a declarat vicepremierul ucrainean pentru Reuters, transmite News.ro.

Mikhailo Fedorov, vicepremierul Ucrainei, care conduce şi Ministerul pentru transformare digitală, a declarat pentru Reuters că Ucraina a folosit software-ul Clearview AI pentru a găsi conturile de social media ale soldaţilor ruşi morţi.

Apoi, autorităţile trimit mesaje rudelor pentru a face aranjamentele necesare pentru a lua cadavrul, a precizat el.

„Ca o politeţe faţă de mamele acelor soldaţi, răspândim aceste informaţii pe reţelele de socializare pentru a anunţa cel puţin familiile că şi-au pierdut fiii şi pentru a le permite apoi să vină să le ridice cadavrele”, a declarat Fedorov într-un interviu, vorbind prin intermediul unui traducător.

Sursa foto: Serghei SUPINSKY / AFP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Nu au cum sa fie mincinoase asemenea apeluri telefonice, pentru ca vorbim de un soft performant, care, dintr- fotografie a fetei, afla numele si prenumele mortului, precum si numarul de telefon al sotiei.

  • se pot afla mult mai multe, asta aviz celor care cred ca umbland cu un smart phone in buzunar cu gps activ si postand poze peste poze si facnad cumparaturi de pe telefon sau scriind comentarii sau vizitand site-uri, cred ca au informatia ascunsa / protejata

  • explica-mi mai pe larg ce legatura este intre GPS activ la telefon, recunoasterea digitala faciala, gasirea numaruui de telefon al nevestei raposatului si Voldimir Zelea-Codreanu

   #mandrusafiuromaiaeducata

 2. Ce doi soldati, unul jos, altul in camion. Somnul de adio.

 3. Acest soft vine de la Clearview AI. Presupun ca este acelasi soft cu care identifica atat de bine generalii pe campul de lupta. Baza de date este formata din poze postate pe vk – VKontakte (Facebook-ul rusesc).

 4. Cu conditia sa mai aibe fata.