G4Media.ro

Ucraina este o „urgență în domeniul drepturilor omului”, afirmă ONU

sursa foto: Telegram/ Serviciul de Urgență al Ucrainei

Ucraina este o „urgență în domeniul drepturilor omului”, afirmă ONU

Ucraina este o „urgență în ceea ce privește drepturile omului”, a declarat vineri șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, relatează Sky News.

„Aveți 17,7 milioane de persoane care au nevoie de asistență umanitară; aveți 9,3 milioane care au nevoie de asistență alimentară și de mijloace de trai”, a declarat Turk în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, în Elveția. „Aveți aproximativ 7,4 milioane de refugiați, aveți 6,5 milioane de persoane strămutate în interiorul țării”.

Turk a spus că țara „suferă” nu numai din cauza atacurilor continue cu rachete, ci și din cauza infrastructurii civile distruse.

„Sectorul energetic este puternic afectat, sistemul de încălzire, rețeaua electrică, există oameni care trăiesc la temperaturi sub zero grade fără încălzire și fără electricitate”, a spus el.

„Există aceste pene de curent, așa că vă puteți imagina că sunt milioane de oameni care suferă acest lucru în fiecare zi.”

Luni, Rusia a lansat un nou tir de rachete spre Ucraina, întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în unele zone și ucigând cel puțin o persoană în orașul ucrainean Kryvyi Rih și cel puțin două persoane în Zaporizhzhia, potrivit autorităților locale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deci nu mai castiga ucraina? ONU nu citeste comunicatele circului apararii din UK.