G4Media.ro

Ucraina: Autoritățile au identificat până în prezent 900 de civili ucişi în…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Ucraina: Autoritățile au identificat până în prezent 900 de civili ucişi în regiunea Kievului în perioada în care această zonă s-a aflat sub controlul forţelor ruse, dintre care 350 la Bucea

Autorităţile ucrainene au identificat până în prezent 900 de civili ucişi în regiunea Kievului în perioada în care această zonă s-a aflat sub controlul forţelor ruse, dintre care 350 la Bucea, a declarat vineri şeful poliţiei ucrainene din această regiune, Andrii Nebîtov, citat de EFE.

„Astăzi am ajuns la cifra de 900 de civili ucişi. Subliniez, aceştia sunt civili ale căror cadavre le-am găsit şi le-am predat pentru o examinare amănunţită printr-o expertiză medico-legală. Toţi aceşti oameni au murit de mâinile armatei ruse”, a specificat responsabilul poliţiei într-o conferinţă de presă la Kiev.

„Cel mai mare număr de victime a fost descoperit la Bucea – peste 350”, a spus el, adăugând că un număr mai mic de victime a fost descoperit în districtele Vâşgorod şi Brovarî, conform Ukrinform.

Între timp, continuă lucrările de degajare a dărâmăturilor la Makariv şi Borodianka, a afirmat Nebîtov, menţionând că bilanţul victimelor civile ar putea creşte.

„Suntem siguri că sub dărâmături mai sunt corpurile unor persoane decedate”, a spus el.

În ceea ce priveşte Bucea, acesta a explicat că în oraş au fost găsite două gropi comune. Potrivit lui, un bărbat care lucra în serviciile publice înainte de invazie a rămas în oraş şi le-a cerut soldaţilor ruşi să îi permită să strângă corpurile oamenilor de pe străzi.

„Le-a îngropat în două morminte. În primul au fost 40, iar în al doilea 57. Am recuperat deja 40 de cadavre. Printre victime figurează şi un poliţist, specializat în urmăriri penale, care a fost împuşcat cu o armă de calibru mic”, a spus el.

Potrivit lui Nebîtov, cele mai multe dintre aceste cadavre au fost studiate de oamenii legii, iar conform poliţiei, 95% dintre oameni au fost împuşcaţi de lunetişti sau cu arme de calibru mic, relatează Agerpres.

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. E plină România de susținători ai rușilor. Majoritatea needucați sau ignoranți, nu conștientizează sau refuză să accepte trista realitate în care ei devin civilii români executați dacă, Doamne ferește, Rusia invadează România.
    Mulți sunt săraci, n-au resurse să fugă în caz de război în România. Ironia e că devin primele victime ale celor pe care acum îi ridică în slăvi.

    • Ma uitam și pe net pe site-uri din străinătate unde sunt comentarii privind războiul, de ex pe FB unde se vad fetele oamenilor, singurii care erau cu rusii erau aia care aveau fata de zici ca se chinuie sa ajungă și la IQ 50, iar cam toți sunt de regula needucați sau oameni rupți de realitate care cred în toate conspirațiile și ii prostești cu o găleată și 1 l de ulei.

      Războiul asta din fericire arata cine e limitat intelectual, cine e inteligent și cine e rău intenționat și psihopat, ca sunt și câțiva din ăștia care țin partea Rusiei.

  2. Rușii o sa înregistreze un mare eșec