G4Media.ro

Ucraina anunţă că intenţionează să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe pentru…

Sursa Foto: Wikipedia

Ucraina anunţă că intenţionează să adâncească şi mai mult Canalul Bâstroe pentru a-și extinde rutele alternative pentru exportul cerealelor

Ucraina doreşte să înceapă încă de anul acesta lucrările pentru adâncirea şi mai mult a Canalului Bâstroe, astfel încât să-şi extindă rutele alternative pentru exportul cerealelor, a anunţat marţi ministrul ucrainean al infrastructurii, Iuri Vaskov, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Ucraina a adâncit deja de la 3,9 metri la 6,5 metri acest canal navigabil pentru a-şi putea spori exporturile din porturile sale fluviale, după invazia rusă care i-a blocat porturile de la Marea Neagră şi numai un volum limitat de cereale a fost expediat prin aceste porturi în urma acordului cu Rusia mediat de Turcia şi de ONU.

Vorbind marţi la o conferinţă pe tema cerealelor, ministrul ucrainean menţionat a spus că noua adâncime a Canalului Bâstroe a permis accesul navelor în porturile fluviale ucrainene, dar tot nu este suficient pentru navele încărcate ce sunt nevoite să utilizeze Canalul Sulina din România, care este mai adânc.

Prin urmare, a continuat oficialul de la Kiev, Ucraina doreşte să adâncească până la 7,2 metri Canalul Bâstroe, astfel încât adâncimea acestuia să fie similară cu cea a Canalului Sulina, şi intenţionează să poarte discuţii pe acest subiect cu oficialii europeni în viitorul apropiat.

România şi-a manifestat îngrijorarea că lucrările de dragare a Canalului Bâstroe pot ameninţa fauna Deltei Dunării, zonă inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, şi că aceste lucrări încalcă tratatele internaţionale privind protecţia mediului, aminteşte Reuters. A

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Hai sa vă văd pe toți pupători steagului galben-albastru cum veți justifica și această măgărie a ‘aparatorilor democratiei’ ce stau stavila împotriva puhoiului rusesc și pe care ,vezi doamne, se bazează Europa în în lupta împotriva invaziei roșii. Slavă!

  2. Este evident și era evident încă de la începutul adâncirii canalului, ca Ucraina îl va adânci atât cât dorește.

    Nimeni, dar nimeni și nimic nu poate împiedica acest lucru, indiferent cat de grave a fi efectele asupra ecosistemului Deltei Dunării.

  3. Hai sa-i vad pe „romanii” avocati din oficiu ai Ucrainei, cum il injura pe Grindeanu ca a spus lucrurilor pe nume!
    Toti papitoii s-au trezit influenceri, vezi Doamne! Habar n-au de nimic, dar sunt lideri de opinie!

  4. Grindeanu nu e ăla de lingea pantofii lui Dragnea? Nu e ăla care, pt a-i salva pielea șefului, a vrut să elibereze violatorii din pușcărie?

  5. Această știre este emanata de cineva care sta cu nasul foarte aproape de Grindeanu Letea? Că tot de la el a pornit bășina și data trecută. Ce dacă miroase? Nu e a lui! L-ați văzut sa recunoască greșeaa?

  6. Si noi nu putem sa facem un baraj sa stavilim curgerea mai rapida a apelor ?