G4Media.ro

Ucraina afirmă că a lovit cu o rachetă Neptun o navă de…

Sursa foto: © Nataliia Dvukhimenna | Dreamstime.com

Ucraina afirmă că a lovit cu o rachetă Neptun o navă de război capturată de Rusia în 2014

Ucraina a lansat o rachetă asupra navei de debarcare Konstantin Olșanski, capturată de Rusia în 2014, a declarat marți dimineață purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmitro Pletenciuk, citat de agenția Reuters.

„În prezent, această navă nu este aptă pentru luptă”, a declarat acesta la televiziunea națională. Rusia nu a făcut niciun comentariu imediat pe această temă.

Rusia a capturat nava Konstantin Olșanski din Ucraina, împreună cu cea mai mare parte a flotei ucrainene, atunci când trupele sale au ocupat peninsula Crimeea în 2014.

„Fusese recondiționată și era pregătită pentru a fi folosită împotriva Ucrainei. Așa că, din păcate, a fost luată decizia de a lovi această navă”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În acest scop a fost folosită o rachetă anti-navă de fabricație ucraineană Neptun, a adăugat el.

Ucraina, care controlează în continuare câteva sute de kilometri de coastă la Marea Neagră, în pofida ocupării de către Rusia a unor regiuni din sudul său, nu este dotată cu nave de război mari.

Cu toate acestea, Kievul a efectuat o serie de lovituri asupra flotei rusești din Marea Neagră în ultimele luni, folosind rachete sau drone maritime.

De asemenea, armata ucraineană a afirmat că a lovit duminică alte două nave de debarcare rusești în Crimeea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...