G4Media.ro

Ucraina a ucis „aproape 50” de soldați ruși de elită care se…

Captura ISW

Ucraina a ucis „aproape 50” de soldați ruși de elită care se îndreptau spre apărarea unui sector cheie al frontului

Forțele ucrainene au ucis aproape 50 de soldați de elită ai Rusiei în Donețk într-o singură zi, împiedicând redistribuirea acestora într-o zonă cheie a liniei frontului, a declarat un thinktank american, citat de Sky News.

Aproximativ 49 de soldați ai Diviziei a 7-a VDV au fost uciși într-o zi în luptele din apropierea satului Staromaiorske, iar comandantul acestora a abandonat cadavrele, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citând un blogger militar rus.

„Un blogger militar rus a postat pe 5 septembrie o înregistrare audio care ar fi fost realizată de un soldat din Regimentul 247 VDV rusesc, în care soldatul susține că trebuie să recupereze cadavrele personalului rus în apropiere de Staromaiorske deoarece comandamentul rus nu supraveghează recuperarea cadavrelor și a afirmat că unitatea sa a pierdut 49 de oameni în luptă într-o singură zi de luptă. Afirmațiile soldatului rus sugerează că elemente ale Regimentului 247 rămân să se apere în zona de vest a regiunii Donețk – estul regiunii Zaporijia (…) ISW a observat anterior că elemente ale Regimentului 108 VDV și ale Regimentului 56 VDV – celelalte două regimente constitutive ale Diviziei 7 VDV – au fostredistribuite în zona Robotine”, arată ISW.


Moscova a încercat să mute regimentele diviziei în regiunea Zaporijia, unde Ucraina a avansat prin unele dintre cele mai fortificate apărări ale Rusiei în apropierea localităților Robotino și Verbove.

„Operațiunile de contraofensivă ucrainene în zona de frontieră dintre Donețk și regiunea Zaporijia reușesc probabil să blocheze elemente ale Diviziei a 7-a aeropurtate de munte a Gărzii (VDV) și să le împiedice să se redesfășoare lateral în zonele critice ale frontului din vestul regiunii Zaporijia”, a precizat ISW.

Unele regimente din divizie au ajuns în zona Robotino, a precizat ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. pai n-aveau ce sa caute de partea aia a granitei ruso-ucrainiene…csf.