G4Media.ro

Ucraina a pierdut 16 vehicule blindate Bradley de fabricație americană, dar forțele…

Sursa foto: Military.com

Ucraina a pierdut 16 vehicule blindate Bradley de fabricație americană, dar forțele Kievului continuă să câștige teritoriu

Ucraina a pierdut 16 vehicule blindate furnizate de SUA în ultimele zile, potrivit unei analize a serviciilor de informații din surse deschise, scrie CNN.

Cele 16 vehicule americane de luptă de infanterie Bradley fie distruse, fie avariate și abandonate în ultimele zile reprezintă aproape 15% din cele 109 pe care Washingtonul le-a dat Kievului, potrivit lui Jakub Janovsky de la site-ul olandez de informații open-source Oryx, care a colectat dovezi vizuale ale pierderilor de echipamente militare în Ucraina de la începutul invaziei rusești, la 24 februarie 2022.

Vehiculul de luptă Bradley, care se deplasează pe șenile, are o capacitate de aproximativ 10 soldați și este folosit pentru a transporta personalul în luptă, oferind în același timp foc de sprijin.

Atunci când primul lot de peste 60 de Bradley a fost trimis în Ucraina la sfârșitul lunii ianuarie, locotenent-colonelul armatei americane Rebecca D’Angelo, comandantul Batalionului 841 de transport al armatei, a declarat că vehiculele blindate vor fi importante pentru operațiunile ofensive ale Kievului.

Când Washingtonul a anunțat în ianuarie că va furniza Ucrainei vehicule Bradley, analistul militar al CNN James „Spider” Marks, un general în retragere, a declarat că Bradley-urile vor avea nevoie de o combinație potrivită de alte abilități, inclusiv sprijin aerian, artilerie cu rază lungă de acțiune și informații.

„Un singur echipament precum Bradleys este minunat, dar trebuie să fie folosit împreună cu toate aceste alte facilități”, a declarat el la acea vreme.

Sprijinul aerian este un domeniu în care armata ucraineană duce lipsă, deși se așteaptă ca forțele Kievului să primească în viitor avioane de luptă multirol F-16 de la aliații occidentali.

Bradley-urile se numără printre cele aproape 3.600 de echipamente militare pe care Ucraina le-a pierdut în război, potrivit Oryx. Între timp, site-ul afirmă că a documentat pierderea a peste 10.600 de echipamente militare rusești.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...