G4Media.ro

Ucraina a folosit drone sovietice modificate pentru a lovi cele două baze…

Sursa foto: Twitter / Sarah Hansen

Ucraina a folosit drone sovietice modificate pentru a lovi cele două baze rusești aflate la sute de kilometri de granița sa

Ucraina a folosit drone sovietice modificate pentru a lovi baze rusești aflate la sute de kilometri de granița sa, potrivit Politico, citată de The Guardian.

Dronele ar fi lovit două baze aeriene militare din Rusia, ucigând trei membri ai serviciilor rusești și avariind două avioane la începutul acestei săptămâni.

Dronele folosite în atac, potrivit a două persoane familiarizate cu operațiunea care au vorbit cu Politico sub rezerva anonimatului, erau avioane de supraveghere Tu-141 modificate, rămase din epoca sovietică.

„Factorul cheie al succesului a fost surpriza. Rusia pur și simplu nu se aștepta la așa ceva”, a declarat una dintre persoanele respective, care lucrează cu guvernul ucrainean. „Acum vor fi pregătiți”.

Ucraina a solicitat de luni de zile rachete cu rază lungă de acțiune și drone de la aliații săi occidentali, dar până acum au fost refuzate.

Exploziile produse luni la două baze aeriene rusești au atras atenția asupra eforturilor Ucrainei de a dezvolta drone de luptă cu rază de acțiune mai lungă, potrivit CNN.

Ministerul rus al Apărării afirmă că atacurile au fost efectuate de drone ucrainene, despre care susține că au fost doborâte de apărarea aeriană rusă.

Imaginile – atât cele din satelit, cât și fotografiile – indică faptul că avioanele militare rusești au suferit unele pagube la una dintre bazele din regiunea Riazan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...